A 2009 és 2017 között megjelenő, az új Jobbik számára már vállalhatatlan, ezért megszüntetett, Barikád című hetilap három címlapját idézzük fel, visszafelé haladva az időben, így egyre nagyobb tévedésekre rávilágítva. A jobbikos Barikád jóslatainak ugyanis pont az ellenkezője valósult meg.
 



Az Alfahírként továbbélő Barikád egyik 2015-ös számában a Fidesz szétesését vetítette előre, egy felszeletelt naranccsal illusztrálva a jóslatot. Három évvel később egyértelműen látszik, melyik párt az, amelyiknek sorra oszlanak fel az alapszervezetei, amelyiktől elpártolnak a cserbenhagyott radikális hívek, és amelyiknek az elnökét már Erdélyben sem látják szívesen.

„Vona Gábor: Magyarország szakítsa meg a diplomáciai kapcsolatot Izraellel!”
Ez a cím szerepel a Barikád 2014. júliusi címlapján, amely pillanatok alatt visszarepít minket egy nem is olyan távoli, három és fél évvel ezelőtti korba, amikor Vona Gábor még anticionista szólamokkal hangolt a zsidóság ellen.
2017-ben már az egykori zsidónegyed közepén, a Spinoza Házban vendégeskedett.

Az Egymillióan a magyar sajtszabadságért Facebook-oldal szúrta ki azt a 2010. tavaszi Barikád-számot, amelyen Mesterházy Attila és Orbán Viktor látható, valamint a „Lopakodó nagykoalíció – Közös ellenség a Jobbik” cím.
„Ezt a képet a megjelenés óta a Jobbik módszeresen levette minden portáljáról, hogy ne is emlékezzünk arra, hogy a Fideszt mivel is vádolta 2010 tavaszán, a választás előtt” – írja az oldal. Ma már látjuk, melyik párt az, amelyik nem fél összefogni az MSZP-vel, csak azért, hogy megszerezze magának a hatalmat.

-AÁ-