Ütötték-verték a 2006. őszi tüntetések közben válogatás nélkül összefogdosott embereket a börtönőrök. Ezt állítja az egyik fővárosi büntetés-végrehajtási intézet volt dolgozója a Célpont című műsornak adott interjúban. A férfi szerint a tévéostrom után már készültek a tömeges előállításokra, reggel 7-től hajnali 3 óráig minden fegyőrt berendeltek, akik az udvaron fogadták a rendőrök által már bántalmazott embereket. Megdöbbentő vallomásában a volt börtönőr részletesen elmondja azt is, hogyan kínozták az egymáshoz bilincselt foglyokat.

– Ha megmozdult, húzta a kezét, odavágtunk nekik. Ha lejjebb akarta engedni a térdét, vagy a hátsó részét, hogy kicsit pihentesse magát, akkor oda kellett rúgni. Nagyon sok ember összepisilte magát, voltak idősebbek-fiatalabbak, fiatal lányok, idősebb nők – jelentette ki a volt börtönőr.

Az udvaron térdepeltetett embereket a befogadó helyiségekben újra és újra megverték, aki pedig szót emelt a bántalmazások ellen, meztelenre vetkőztetve meg is alázták. A Célpont riporterének a börtönőr elmondta azt is, hogy feletteseik mindenről tudtak, az események után pedig egy kisebb ünnepséget is rendeztek a dolgozóknak.

– Akik részt vettek ezekben az eseményekben, illetve akik nappal szolgálatban voltak, azokat megvendégelték Pilisszentkereszten egy bv-rehabilitációs központban. Díszvacsorát kaptak az emberek és mindenkinek megköszönte az országos parancsnok és az országos parancsnokhelyettes az ellátott szolgálatot. És ez kemény túlórapénzekkel voltak fizetve – mondta műsorunknak a leszerelt börtönőr.

A Célpontból kiderül, hogy a börtönök belső biztonsági kamerái hiába rögzítették az udvaron és a folyosókon történteket. Mire ugyanis a börtönőrök elleni feljelentések eljutottak a Katonai Ügyészségre, letelt a 72 órás határidő, ameddig a törvény szerint tárolni kell a felvételeket. Így akkorra azokat már örökre törölték.

(hirtv.hu)