Fotó: MTI/Mónus Márton
Hirdetés

Az SE honlapján olvasható közlemény szerint az előrehozott költözés oka, hogy a Szent János-kórház Kútvölgyi úti telephelyét járványügyi célra jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A Kútvölgyi tömbben működő III. számú belgyógyászati klinika az egyetem úgynevezett belső klinikai tömbjébe (a VIII. kerületi Szentkirályi utcától a nagykörút felé eső terület) költözik át. A költözés alatt a biztonságos és folyamatos fekvőbeteg-ellátást az egyetem más klinikáinak bevonásával biztosítják.    Közölték: a járóbeteg-rendelés március 12. és 18. között szünetel a III. sz. belgyógyászati klinikán, erről minden érintett beteg telefonos üzenetet is kap. A kemoterápiás kezelések azonban ez idő alatt is folyamatosak lesznek a belső klinikai tömb területén.

A klinika ellátási területéhez tartozó sürgősségi belgyógyászati eseteket március 10-étől az egyetem sürgősségi betegellátó osztálya fogadja az Üllői út 78./A szám alatt. A járóbeteg-szakrendelésre előjegyzetteknek legkésőbb március 17-étől az egyetem honlapján, a semmelweis.hu oldalon adnak tájékoztatást a járóbeteg-fogadás rendjéről, telefonon pedig az egyetem központi számán, a (06/1) 459-1500-on érdeklődhetnek hétfőtől.

A III. számú belgyógyászati klinika az átköltözés után továbbra is változatlan kapacitással működik – írták.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy már egy 2018. decemberi kormányhatározat rendelkezett a Semmelweis Egyetem klinikáinak áthelyezéséről a Kútvölgyi útról, és mostanra már csak a most költöző egység maradt ott.