Félelmet gerjesztve próbálja fenntartani hatalmát a kormány, amelynek tagjai nem gondolják, hogy valamilyen szempontból is politikai felelősséget kellene vállalniuk, hiányzik belőlük a demokratikus mentalitás – fogalmazott a műsorban Navracsics.

Hangsúlyozta: nem az ellenzék felelőssége, hogy a március 9-i népszavazás után a kormány nem vonta le a következtetéseket és nem mondott le. A Fidesz frakcióvezetője reagált Fábry Sándornak az ellenzéket bíráló megállapításaira.

Emlékezetes a showman a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: „az iparszerű tolvajlás, valamint a legfelsőbb körök köztörvényes bűnözői polgárjogot nyertek. Ha arra gondolok, hogy mindennek az ellenzék alig tudott gátat vetni, elégtelenen kívül más osztályzatot az ő indexébe sem tudok bejegyezni. Az ellenzéket mint adófizető azért tartom, hogy kötelezően és hivatásszerűen forradalmi állapotban leledzzen. De nem leledzik. Mintha beletörődött volna.”

Navracsics Tibor erre azt mondta, számára nagyon fáj, hogy egy kiváló ember úgy gondolja, nulla volt, amit az elmúlt hat évben végeztek. Elismerte maga is, hogy nem alkottak kiválót, de emlékeztetett, hogy a 386 fős Országgyűlésben együtt csak 161 képviselője van a Fidesznek és a KDNP-nek. Hozzátette: az MDF és az SZDSZ bármikor megnyerhető szavazásra. Eredményként értékelte ugyanakkor, hogy május elseje óta 19 interpellációt nem fogadott el az Országgyűlés.

Kijelentette, ha az emberek nem hisznek abban, hogy a konfliktusokat értelmes vita útján megvívni, akkor a fegyveres ellenállás marad, ami pedig tragédiához vezetne Magyarországon. A közelgő ferencvárosi választáson bízik jelöltjük győzelmében. Az ajánlószelvényekkel kapcsolatos botrányokra úgy reagált, az egész választási eljárást érdemes lenne végignézni.

(Magyar Nemzet)