A Momentum Mozgalom újabb videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amelyben a párt elnöke, Fekete-Győr András arról beszél, szerinte mi a 2018-as választás tétje.A Momentum szerint nem az a legfontosabb kérdés, hogyan hívják a következő miniszterelnököt, melyik párt kormányoz, hanem:

  • Kelet vagy nyugat?
  • Putyin oligarchái vagy Európa kiszámíthatósága?
  • Elvándorlás vagy sikeres ország?

Így hangzanak a Momentum szűkre szabott alternatívái.

A budapesti olimpiát megfúró párt szerint nem működik az ország. „Ki szeretne kórházi fertőzésben meghalni?” – például ezt az arcpirító kérdést szegezi nekünk Fekete-Győr András illusztrálandó, milyen nagy is a baj szerinte. Fő problémaként az egészségügy helyzetét és az oktatást emeli ki amellett, hogy szerinte „folyamatosan távolodunk el Európától, az európai értékektől”. 

„Nem így képzeltük huszonhét éve” – ez az összegző mondat különösen hitelesen hangzik a huszonnyolc esztendős pártelnök szájából.

„Ne hagyjuk, hogy elüldözzék a szeretteinket! Ne hagyjuk, hogy a legjobb barátainkkal csak az interneten tudjunk beszélgetni! Ne hagyjuk, hogy a nagyszülők évente csak egyszer, karácsonykor láthassák az unokájukat!” – próbál az érzelmekre hatni a Momentum. Ha eddig nem jöttünk volna rá, hogy ki a fő gonosz, aki elüldözi a legjobb barátainkat, unokáinkat, Fekete-Győr világossá teszi: Orbán Viktorról van szó.

Európához tartozunk!

Mi a Momentumban azért dolgozunk, hogy ne kelljen elmenni. Hogy érdemes legyen hazajönni.

Gepostet von Momentum Mozgalom am Samstag, 12. August 2017

„Orbán Viktor miatt egyre csak távolodunk Európától, és közeledünk Oroszországhoz. A miniszterelnök Brüsszelbe háborúzni jár, Moszkvába barátkozni” – háborog a Momentum elnöke. 

„Olyan Magyarországot kell építenünk, ahol nyitottak vagyunk a XXI. századi megoldásokra, és nem félünk a változástól, a versenytől és a kihívásoktól sem, hanem a saját javunkra fordítjuk azokat. Mert Európához tartozunk” – összegzi magvas gondolatait a pártelnök.

A Momentum értelmezésében tehát Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormány a diktatórikus kelet, a rosszul működő ország, ők pedig a felvilágosult, kiszámítható, sikeres nyugat. A többi ellenzéki pártnak Fegyőrék nem osztottak lapot. 

-EN-