A magyar emberek érdekét azt szolgálná, ha Karácsony Gergelyék és a többi magyar baloldali képviselő nem szavazgatná meg az Európai Parlamentben a migránsok betelepítéséről és a betelepítést elutasító országok, így Magyarország fejlesztési támogatásainak megvonását szolgáló javaslatokat – közölte a Fidesz-frakció vasárnap az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt frakciója közleményében arra reagált, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatón azt mondta: újra kell gondolni az uniós fejlesztési pályázatokat, hogy azok valóban a magyar emberek érdekét szolgálják-e, ezért kormányra kerülve azonnal felfüggesztenék az uniós kifizetéseket. Közölte: Magyarország nemzeti érdeke, hogy az uniós forrásokat ne lopják el és azokat értelmes dolgokra fordítsák.

Közleményében a Fidesz úgy fogalmazott: ha Karácsony Gergely egy kicsit is komolyan gondolná azt, amiről beszél, akkor „nem állt volna össze azokkal a szocialistákkal, akik minden idők legnagyobb korrupciós botrányát követték el az uniós forrásokkal, a 4-es metróberuházás harmadát ellopták”.

MTI