A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Leveleken polgármestert választanak, mert a községet eddig vezető Borsodi László (Fidesz-KDNP) polgármester július végén lemondott posztjáról. A tisztségért egy független jelölt indul, a választói névjegyzékben mintegy 2400-an szerepelnek.

Hirdetés

A megyében Császlón is időközi voksolást tartanak: polgármestert és négy önkormányzati képviselőt választanak, mert a képviselő-testület július 21-én feloszlott. A polgármesteri posztért két független és egy Magyar Munkáspárt-jelölt indul, a négy képviselői helyre tizenegyen pályáznak. A választói névjegyzékben mintegy háromszázan szerepelnek.

Győr-Moson-Sopron megyében is két időközi önkormányzati választás lesz, miután júliusban Cirákon és Hövejen is feloszlott a képviselő-testület.

Cirákon a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre heten pályáznak. A választói névjegyzékben 452-en szerepelnek.

Korábban írtuk

Hövejen szintén két független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot, a négy képviselői helyért pedig nyolcan indulnak. A szavazói névjegyzékben mintegy háromszázan szerepelnek.

A helyi választási irodák a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyet a választópolgárok érkezéskor és távozáskor is használhatnak. A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választókat is. Kérik azt is, hogy ha sorban kellene állni, a szavazók tartsanak egymástól legalább 1,5 méter távolságot, valamint vigyenek magukkal tollat a voksoláshoz. A betegek, a mozgásukban korlátozottak most is mozgóurnát kérhetnek – legkésőbb a szavazás napján 12 óráig – a szavazatszámláló bizottságtól.