A Baranya Megyei Közgyűlés MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával és a megyei önkormányzat konzorciumi együttműködésével őszig megvalósuló beruházások részeként megújul a borvidéki város művelődési háza, illetve könyvtárának épülete is. A rendezvénytér családbarát funkciókkal bővül, a sportpálya melletti területen pedig városi parkerdőt, tanösvényt alakítanak ki.

Hirdetés

A közleményben idézték Őri Lászlót (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnökét, aki az mondta: Villány turisztikai szempontból az egyik legjelentősebb város a megyében. Megemlítette, hogy 2019-ben csaknem 350 ezer vendégéjszakát töltöttek el a borvidéken.

Ismertette: a most záruló uniós ciklusban csaknem 4,5 milliárd forintból 12 helyszínen újulnak meg zöldfelületek, közösségi terek, így Villány mellett Szentlőrincen, Sellyén, Sásdon és Pécsváradon is folyamatban vannak „zöld beruházások”, családbarát funkciókat ellátó közösségi terek, parkok megújítását célzó kivitelezések.

Korábban írtuk