Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Az átadón Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke közölte: a Karitatív Tanács tagszervezetei veszélyhelyzet idején Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsá alakulnak, feladatuk kibővül; a járvány első és második hullámában is számos támogatást nyújtottak az intézményeknek.

A Heim Pál gyermekkórház részére tavasszal gépjárműveket adtak át, rövid távú, majd később hosszú távú használatra – idézte fel az államtitkár. A kórház dolgozóinak munkáját méltatva hangsúlyozta: a dolgozók és a betegek életét is szeretnék megkönnyíteni a Katolikus Karitász által négymillió forint értékben biztosított, a mindennapokat segítő eszközökkel.

Több mint negyven nagy értékű eszköz érkezett a kórházba, mosogató- és szárítógépek, és sok tucat kisebb értékű eszköz, köztük mikrohullámú sütő – sorolta, arra is kitérve, a támogatásra azért kerülhetett sor, mert az NHKT 1357-es telefonszáma továbbra is megmaradt.

Soltész Miklós megköszönte a karitatív szervezetek egész éves kitartó munkáját, köszönetet mondott a támogatóknak, az egészségügyi intézményekben szolgálatot teljesítő katonáknak és rendőröknek, az egészségügyi dolgozóknak, megjegyezve, hogy járványellenes munkájukra jövőre is számítanak.

Korábban írtuk

Kovács Erika, a gyermekkórház stratégiai és minőségügyi igazgatója a felajánlásokat megköszönve azt mondta: a kórház mindennapi működésében szükséges gépeket kaptak; a Covid-osztály minden kórterembe külön hűtő és a szülők által használható háztartási gépek kerülnek – sorolta.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Ferenc pápa szavait is idézve az összefogás erejét méltatta. Példaként említette az egészségügyi és szociális intézményeknek adományozott maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket. A kórháznak átadott eszközök segítik a gyermekek gyógyulását – jelezte.