A meggy éve kapcsán bemutatkozik a 2013-as Év pálinkája: a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A rendezvény standjain kapható lesz medvehagymás-pálinkás bonbon vagy meggylekvárban sült fűszeres marhapofakolbász is – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra standjánál kínálják majd az ország első gourmetlikőrjét, amely 27 féle gyógynövénykivonatból és prémium szőlőpálinkából készült.

A Harmatrázó Pálinkaház jóvoltából lehetőség nyílik megismerkedni a limitált mennyiségben gyártott vadbodzapálinkával és az idei International Spirits Awardson ezüstérmet szerző Panyolai Birsalma pálinka is kóstolásra vár. Az extrém ízek szerelmeseinek a Lady Levender Csokoládé Manufaktúra kedveskedik medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal.

Nemcsak pálinkák és ételek, hanem zenei programok is várják a közönséget a Design Terminál mögötti parkban: fellép Sena, a Péterfy Bori és a Love Band, az Intim Torna Illegál, Zséda, a Colostar, a Belmondo, Zsola és a Vad Orchideák, a Tátrai Gitár Trió, valamint a Kéknyúl is.

A pálinkafesztivál legnagyobb újdonsága a Rézangyal standjánál lesz megtalálható. A látogatók egy különleges mobilblendelő segítségével, négyféle párlatból készíthetik el saját pálinkájukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be. A kurzusra minden nap 16-22 óra között, kétóránként kerül majd sor, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

(MTI)