A rekordidő alatt megvalósítani tervezett építkezés költségeit a legnagyobb magyar közúti fuvarozóknak a fórumhoz csatlakozott vállalatai és a kivitelező cég állják annak érdekében, hogy az árvízkárosultak helyzetét gyökeresen és kézzelfogható módon javítsák. A kivitelező Market Építő Zrt. vállalta az ilyen méretű építkezéseknél példátlan, 40 napos befejezési határidőt, valamint az egyik lakás teljes ráfordítási költségét is

A Felsőzsolca Város Önkormányzata által ingyenesen felajánlott két, egyenként ezer négyzetméteres közművesített telken két-két ikerház épül, amelyek mindegyikében négy összkomfortos lakást alakítanak ki.

A nagyobb alapterületű otthonokban egy nappali és két félszoba, valamint konyha, fürdőszoba és külön mellékhelyiség kerül kialakításra, míg a kisebb lakások egyszobásak lesznek konyhával és fürdőszobával. Mindegyik otthon előtt kiskertet is kialakítanak.

Wáberer György az alapkőletétel alkalmából elmondta, hogy a civil kezdeményezésnek a Nemzetgazdasági Minisztériummal egy hónappal ezelőtt aláírt megállapodása értelmében a fórum tagvállalatai már Magyarországon vásárolják kamionjaik számára a korábban külföldön beszerzett gázolajat. Ezekből a tankolásokból eddig több mint 100 millió forint jövedéki adótöbbletet fizettek be a költségvetésnek. Az év végéig ez a költségvetési többletbevétel eléri majd a kétmilliárd forintot, amelyet a megállapodás alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium az árvízkárosultak célzott támogatására fordít.

Fehér Attila polgármester a fuvarozók önzetlen segítségnyújtásáról szólva rendkívül nagyra értékelte a Fuvarozói Fórum szándékát és adományát. Ez a hihetetlen gyorsasággal megépülő nyolc lakás a rászorultak olyan csoportján segíthet, akik valamilyen okból sem a kormányzati, sem más támogatásokból nem részesülhetnek.

Scheer Sándor, a Market Építő vezetője példa értékűnek tartja az árvízkárosultak megsegítésére létrejött összefogást. „Ilyen esetben különösen igaz a mondás, mely szerint kétszer ad, ki gyorsan ad. Ezért vállaltuk a rekord gyorsaságú építkezést.” Elmondta, hogy az új épületek téglaházak lesznek betonalappal, szemben a korábban itt álló, zömében sajnos alapozás nélküli vályogházakkal.

A tíz legnagyobb közúti fuvarozó vállalkozás 2010. július 5-én nemzeti összefogást hirdetett az árvízkárosultak hatékony és kézzelfogható megsegítése érdekében. Kezdeményezésünk, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum tíz, az árvíz miatt hajlékát veszett család házának rendbetételét, vagy a mai követelményeknek megfelelő hajlékának felépítését vállalta magára.

Az alapítók 2010. december 31-ig közel kétmilliárd forint jövedéki adó többletet biztosítanak a magyar költségvetésnek oly módon, hogy itthon vásárolják meg azt a több mint 20 millió liter gázolaj mennyiséget, amit korábban a Magyarországról európai célállomások felé induló fuvarjaik esetében – költségmegtakarítási okokból – Ausztriában vagy Szlovéniában tankoltak.

A Nemzetgazdasági Minisztériummal július 5-én aláírt megállapodás értelmében a költségvetés az így megnövekedett forrással megnöveli az árvízi helyreállításra szánt kormányzati segélycsomag összegét.

Wáberer György az alapkőletételi ünnepségen elmondta, hogy a mai naptól a www.noff2010.hu honlapon percről percre nyom követhető a felsőzsolcai építkezési rekordkísérlet pillanatnyi állása csakúgy, mint Waberer’s International kamionjainak magyarországi tankolásai, illetve az ezekből keletkezett jövedéki adótöbblet mértékének növekedése.