Kálmán Olga (DK) kijelentette: a miniszterelnök tönkretette a forintot, ennek következményeit pedig látni a boltokban, az élelmiszerek megfizethetetlenné váltak. Ez az elmúlt 12 év eredménye – vélekedett.

Hirdetés

Elmondta: minél drágább a bevásárlás, annál nagyobb az áfabevétel, de kérdés, meddig folytatja a kormány minden eszközzel az élelmiszerárak emelését.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy válaszolt, hogy akkor lesz vége az áremelkedésnek, amint vége lesz a szankcióknak. Mint mondta, volt olyan időszak Magyarországon, amikor rengeteg devizahiteles volt, és a devizahitelek tönkretették az embereket, ezért óvatosabban kellene felróni a jelenlegi kormánynak a forint gyengeségét, különösen azért, mert az akkori időszak után a jelenlegi kormánynak kellett takarítania.

Kálmán Olga szerint akkor lesz vége az élelmiszerárak emelkedésének, amikor vége lesz az Orbán-kormánynak, ezért alakította meg Dobrev Klára az árnyékkormányát. „Ön és a kormánya” az akadálya annak, hogy rendbe tegyék az országot – mondta a miniszterelnöknek.

Korábban írtuk

A kormányfő közölte a képviselő egymásra figyelő kormányt ígért, azonban nehéz úgy egymásra figyelni, ha „közben kilövik az ember szemét”. A baloldalnak korábban volt lehetősége kormányt alakítani – emlékeztetett, arra kérve a képviselőt, hogy inkább továbbra is „maradjanak csak az árnyékban”.