Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

Azt írták: a pedagógus- és más szakszervezetek által bejelentett tüntetés ismét az ellenzék és „a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja”. Megjegyezték, ugyanazok a szakszervezetek készülnek a jövő héten tüntetésre, amelyek eddig is minden ellenzéki és „Soros-hálózat” által szervezett akció mögé beálltak. Most is ezt teszik, a „Soros-hálózat” háromnapos tüntetéséhez csatlakoznak – tették hozzá.

Az Emmi és az ITM kiemelte azt is, hogy az oktatásba, az iskolák fejlesztésére, a pedagógusok bérére, a diákok és szüleik támogatására napjainkban minden eddiginél több pénz megy. A pedagógusok voltak az elsők, akiknél átfogó béremelési program indult, átlagosan 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, és jövő januártól a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére átlagosan további 30 százalékkal emelkedik. Ez a pedagógusoknak egyértelműen jó – emelték ki, hozzáfűzve: megértik, hogy a szakszervezeteknek nem jó, „a szakszervezeteknek azzal van bajuk, hogy az érintettek a munka törvénykönyve hatálya alá, rugalmasabb foglalkoztatási körülmények közé kerülnek majd, és ez a szakszervezeteknek nem jó”.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke pénteken jelentette be, hogy szervezetük több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával „a gyermekek jövője érdekében” demonstrációt tart november 30-án Budapesten. A demonstrációról azután döntöttek, hogy a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai a szakszervezet által adott november 22-i határidőig, vagyis a magyar közoktatás napjáig nem vezettek eredményre – közölte.