Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Hirdetés

– Képtelenségnek tűnt a hír, hogy Brüsszel a karácsony betiltását tervezte az Európai Unióban. Idáig jutottunk?

– Brüsszel arra törekszik, hogy egyfajta hatalmi központ legyen. Ezért az élet minden területén magához akarja vonni a döntés jogát. Még ott is, ahol az uniós alapszerződés egyáltalán nem ad erre lehetőséget. Brüsszel és a baloldal Európai Egyesült Államokat akar létrehozni vegyes lakossággal, bevándorlók tömegével, a nemzeti identitás és az európai keresztény kultúra lerombolásával. Csakhogy az alapító atyák a kereszténydemokrácia szellemében másféle alapokat tettek le. Most ezt akarja szétverni Brüsszel, ennek része a keresztény elnevezések, szimbólumok, ünnepek eltüntetése is.

– A bürokraták nagyon is gyakorlatias lépéseket tesznek. Le lehet szerelni őket?

– Valóban számos területen ártanak a kontinensnek, elég, ha csak a gazdaság- vagy az energiapolitikájukra utalok. Demokráciafelfogásuk is sajátos, mert ellenvéleményt nem ismernek. Folyamatosan püfölik a magyarokat és a lengyeleket. Dúl a diktatúra, mondják, miközben szemet hunytak véres rendőrattakok fölött, például 2006-ban Budapesten vagy 2017-ben Barcelonában. A balliberális véleménydiktatúra egyértelmű. A közép-európai népekkel együtt ránk vár a feladat, hogy megvédjük Európát, Magyarországot. Fel kell emelnünk szavunkat a birodalmi törekvések ellen, és össze kell fognunk. A karácsony elnevezése elleni támadás elképesztő volt, de nem járt sikerrel. Még Ferenc pápa is kemény szavakat mondott.

Korábban írtuk

– A németek azért romboltak le templomokat, mert az elhibázott energiapolitika miatt kellett a terület a szénbányáknak. A franciák főként a templomok öreg korára és esztétikai értéktelenségére hivatkoztak. Összefügg ez azzal, hogy az említett országokban a munkaerőhiányt idegen kultúrájú bevándorlókkal szándékoznak orvosolni?

– A kereszténység, és hozzáteszem, Európa jövője szempontjából veszélyes a német kormány politikája, hogy egyértelműen bejelentették: Németország bevándorlóország. Azzal sem törődnek, hogy a beérkező muszlimok között rengeteg a szélsőséges, akik a kereszténység, illetve a keresztények ellen fordulnak, pont úgy, ahogy Franciaországban, a Benelux államokban vagy például Svédországban. Mi nem állítunk olyat, hogy a muszlimok rossz emberek volnának, sem pedig hogy ne tisztelnénk a hitüket. De azt nem tűrhetjük, hogy radikális muszlimok fizikailag is rárontsanak keresztény emberekre és épületekre. Gondoljunk csak a franciaországi papgyilkosságokra vagy a templomok megtámadására.

– Miért nézi mindezt szinte tétlenül a Nyugat?

– Mert a politikusai még ezek után sem hajlandóak kiállni a keresztény hit és kultúra védelmében. Úgy gondolják, szükségük lesz szavazatokra a bevándorlóktól, akik egyre többen vannak. Súlyos felelőssége ezeknek a döntéshozóknak, hogy engedik a radikális iszlám előretörését, ami véres terrorcselekményekhez vezetett már eddig is.

– Itt járt a pápa az eucharisztikus kongresszuson. Sokan úgy látják, mintha ennek hatására jó irányban változott volna a Szentatya, dicsérte a magyarokat, sőt vissza is akar térni.

– Az elmúlt években sok olyan nyilatkozatot hallottunk Ferenc pápától, amelyekből negatív következtetéseket vontunk le. Kiderül azonban, hogy a nagy nyugati hírügynökségek sokszor kiforgatták, elferdítették a szavait. Persze a latin-amerikai valóságból jövő pápának is időre volt szüksége, hogy megtanulja, miként lépjen színre bonyolult történelmi helyzetekben. Pár órás budapesti látogatása a kongresszus zárómiséjével együtt a jelek szerint valóban megérinthette őt, benyomásai pozitív irányba terelték Magyarországgal kapcsolatban. Érzékelhette, hogy a magyarok vele azonos módon ítélik meg a világ fontos kérdéseit. Ez a házasságra is igaz, de még a migrációra is. Ferenc pápa sosem mondta, hogy rá kell zúdítani egy földrészre más országok népességét. Szerinte minden államnak magának kell eldöntenie, képes-e vállalni a migráció terheit. Magyarország más utat jár. Már a pápa is hallott a Hungary Helps programról, amellyel a segítséget visszük oda, ahol baj van, és nem a bajt hozzuk ide. Megjegyzem, a nemzetközi sajtó az utóbbi időben többször nekiment Ferenc pápának, amit korábban nem engedett meg magának. Mióta világosan elmondta a véleményét például a házasságról vagy más, alapvető keresztény értékekről, ő is célkeresztbe került. Hozzáteszem, a kétezer éves kereszténység megszokta az ilyen ellenséges rohamokat. És mindig túlélte.

– Meddig tűri Brüsszel a keresztény aktivitásunkat?

– A kérdés az, mi meddig tűrjük Brüsszel és az európai baloldal keresztényellenes támadásait. Várjuk, hogy felébredjenek végre a nyugati polgárok, és kimondják, szükség van az EU-ra, de arra nincs szükség, hogy birodalmi központot építsen, és lebontsa az európai keresztény kultúrát. Maradjanak a nemzetállamok, és legyen joguk megmondani, melyek azok az értékek, amelyek fontosak számukra! Biztos, hogy nem a genderőrület, a gyerekek nemének megváltoztatása vagy az óvodások szexuális érzékenyítése lenne az… Április 3-án azért kell az urnákhoz járulni és szavazni, hogy megőrizzük eddigi eredményeinket, és Magyarországot megtartsuk magyar országnak. A népszavazással pedig megvédjük gyerekeinket és unokáinkat az őket veszélyeztető erőszakos szexuális propagandától.

– Brüsszelben talán úgy is értékelhetik, hogy mi, magyarok provokáljuk őket? Mert amíg ők karácsonyt tiltatnának, mi templomokat építünk. Mennyit is?

– Magyarország kormánya 2010 óta több mint 3000 templom felújítását, közel 200 új templom felépítését és több mint 1500 egyházi közösségi ház, közösségi tér megújulását vagy építését finanszírozta hazánkban és a Kárpát-medence magyarlakta területein. Napjainkban további 1200 templom felújítása zajlik. Ez az egyházainkkal közösen végzett, nagyszabású munka túlmutat a fizikai építkezésen, közösségeket épít és erősít.

– Aztán itt a gyermekvédelmi törvényünk is, ami miatt jogos járandóságunkat tartja vissza Brüsszel. Mintha ennek kapcsán uniós politikusok ha óvatosan is, de magyarázni, védeni kezdenék a pedofíliát…

– Itt is érvényesül a kettős mérce. Az egyházakat, mindenekelőtt a katolikus egyházat előszeretettel vádolják pedofíliával. Természetesen minden pedofil cselekmény elfogadhatatlan. Különösen súlyos, ha egyházi személy az elkövető. Az az állítás vagy sugalmazás viszont, hogy az egyházakban nagyobb számban fordulnának elő ilyen esetek, mint a társadalom más szegmenseiben, nem megalapozott. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy miközben az egyházak, iskolák, sportszervezetek küzdenek a pedofília ellen, egyesek áltudományos érvekkel mentegetni próbálják a pedofilokat. Egyre többször látjuk, halljuk, hogy nyugati „kutatók, professzorok” képtelen érvekkel fel akarják menteni őket és igazolni a devianciát. Azt látom, hogy az utóbbi tizenöt évben nagyon felgyorsultak a teremtett világ törvényeit megtagadó, romboló erejű akciók. Ilyen a méregzöld tábor tevékenysége is, aminek a végeredménye súlyos energiaválság. Észnél kell lennünk, és vissza kell vernünk ezeket a romboló törekvéseket.

– Meddig tudják még fokozni a rombolást?

– A neomarxizmus egyes abszurd törekvései már most is szembemennek egymással. A radikális nőszervezetek a gendermozgalom ernyője alá tartoznak. De most éppen azon háborognak, hogy szövetségeseik beengedték az átoperált, magukat nőnek mondó férfiakat a női sportolók közé. Abszurd, hogy ha Amerikában egy elítélt bejelenti, ő nőnek érzi magát, áthelyezik a női börtönbe. A börtönőrök nem tudnak mit csinálni, miközben a magukat nőnek kikiáltó férfiak megerőszakolják női cellatársaikat. Az új keletű, erőszakos ideológiák képviselői egymással is hajba fognak kapni. Szerintem ekkor cseng majd le ez az egész világot átalakítani próbáló őrület.

– Az ellenzék azt ígéri, ha győz, megkurtítja az egyházi iskolák állami támogatását. Megteheti?

– 2010 előtt a baloldal kormányzása, az SZDSZ-es Magyar Bálint kultuszminisztersége alatt meg is tették. Az MSZP–SZDSZ regnálása elvonással sújtotta az egyházi iskolákat, még azt sem adták oda, ami a törvény szerint járt volna. Gyurcsányék fenyegetése most is folyamatos, akárcsak az egyházakkal szembeni gyalázkodás. A baloldalt az egyház- és vallásellenes Gyurcsány vezeti. Miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay a vallás- és egyházellenes Gyurcsányékkal borul össze, akik előbb telepítenének be muszlim migránsokat, mint hogy támogatnának például egyházi óvodát, iskolát vagy kórházat. A DK folyamatosan hergel az egyházak ellen, de időről időre a többiek is beléjük rúgnak egyet. A magát előszeretettel hívő emberként beállító Márki-Zay egyszer sem utasította vissza a keresztény- és egyházellenes támadásokat. A baloldal az egyházi iskolák, szociális intézmények támogatását is meg akarja rövidíteni, mondván, ezek többet kapnak, mint az állami intézmények. Ez természetesen hazugság.

– Mindeközben erősödik az egyházak szociális tevékenysége, és egyre jelentősebb az egészségügyben vállalt szerepük is. A történelmi egyházak már közös nővérképző kurzusokat is indítanak…

– Valóban erősödik, köszönhetően az egyházak iránti bizalomnak. A nővérképzésre már hosszú ideje készültek az egyházi kórházak vezetői, szakemberei. Ha az ápolásban, gondozásban, gyógyításban jelen vannak az egyházak, természetes, hogy olyan szakdolgozókat akarnak képezni, akik ezt a szellemiséget át tudják vinni a munkájukba. Mert az ápolás nemcsak fizikai tevékenység, de még annál is fontosabb lelki misszió.

– Elindult a baloldal plakátkampánya, mondván: Orbán megy, ám marad a rezsicsökkentés, és marad minden vívmány. De tudjuk például, hogy egyáltalán nem akarják megtartani a rezsicsökkentést, és drasztikusan leépítenék a családtámogatási rendszert?

– A 2002-es választás után már bizonyították, mire képesek. Azonnal elvették a családtámogatásokat, minimálisra csökkentették a családi adókedvezményt, szétverték az otthonteremtési támogatást. Volt néhány SZDSZ-es és MSZP-s képviselő, aki ezt már tudta, de az utolsó pillanatban még felvette, ami jár. Aztán belekényszerítették az embereket a devizahitelbe, családok tömegét sodorva végveszélybe. Ha nincs a nemzeti kormány mentőcsomagja, nem tudom, mi lett volna velük. Az ellenzék kiszivárgott anyagaiból, elszólásaiból tudjuk, hogy semmi sem igaz abból, amivel a plakátokon hülyítenek. Rezsicsökkentés Márki-Zay-módra? A rezsiárak az egekben, az emberek pedig fűtsenek kevesebbet, használjanak kevesebb vizet, vegyenek kisebb autót, és így tovább.

– Szociálpolitikájukban pedig újra a segélyekre fektetnék a súlyt…

– Ez valódi tragédia lenne. A segélyezés méltatlan az egészséges, munkaképes emberekhez, és rossz minta a családjuk, gyerekeik számára. Más a helyzet azokkal, akik egészségi állapotuk miatt képtelenek dolgozni. A Fidesz–KDNP kormányzásának elmúlt 11-12 éve alatt átalakítottuk a szociális rendszert, és munkaalapúvá tettük a társadalmat. Egymillió munkahelyet teremtettünk, és folyamatosan emelkednek a bérek. Elindítottuk a közmunkaprogramot. Ma már ott tartunk, sok helyen panaszkodik a polgármester, hogy elfogytak a közmunkások, mert felszippantotta őket az elsődleges munkaerőpiac, így nincs, aki kipucolná az árkokat a faluban. 2010-ben a nulláról indult a magyar gazdaság. A szocialisták több mint 190 komoly céget, közművállalatot adtak el a külföldieknek. Ezek nagy részét, benne a legfontosabb stratégiai cégekkel, visszaszerezte a polgári kormány. Ez igazi válságkezelés volt. Elutasítottuk a szocialisták receptjét, a megszorításokat, az adó- és áremeléseket. Mi az ellenkezőjét tettük. És lám, tavaly, a járvány alatt közel hétszázalékos GDP-növekedést értünk el, csökkentettük a nagycsaládosok adóját, a 25 év alattiak személyi jövedelemadóját pedig megszüntettük. Az idősek visszakapják a 13. havi nyugdíjat, több területen is csökkentettük a rezsiköltségeket, kivédtük az energiaválság hatásait. Nyilván nem szeretheti mindenki a Fidesz–KDNP-t. De aki belegondol, rájön, hogy melyik a rátermett, hozzáértő oldal, amelyik képes az ország vezetésére, a gazdaság növekvő pályán tartására, az adók csökkentésére, a bérek és a családtámogatások emelésére, a biztonság megőrzésére. Az Orbán-kormány bizonyította, hogy amikor a világban válság van, akkor is képes eredményeket elérni, megvédve a magyar családokat, gazdaságot, munkahelyeket. Nem szabad hagyni, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak.