Az európai parlamenti választáson mandátumot nyert képviselők péntek délután vehették át ünnepélyes keretek közt megbízólevelüket az Országházban. A dokumentumokat Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke és Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke adta át.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó az ünnepséget követő sajtótájékoztatóján elmondta: „mi megbízást kértünk a választóktól, ők pedig megbíztak bennünk”. A Fidesz-KDNP nemzeti listájáról tizenkét képviselő jutott be az Európai Parlamentbe, és kezdheti meg munkáját – fűzte hozzá.

A következő öt év feladatairól szólva a képviselő úgy fogalmazott: azt fogják képviselni, ami mellett az elmúlt ciklusban is kiálltak, „ez nem más, mint a nemzeti ügy, a nemzeti érdekek védelme”.

Indoklásként hozzáfűzte: ezt várják el tőlük választóik.

„Egész Magyarország érdeke, hogy eredményeinket megvédjük és kiálljunk mellettük” – jegyezte meg.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó kiemelte: készek meghálálni a választók bizalmát. Ugyanakkor hangsúlyozta, olyan gazdaságpolitikát fognak folytatni, ami a kölcsönös teherviselésről szól a szolidaritás mentén. Meglátása szerint az EU-nak a legnagyobb és legfontosabb alapelve, hogy mindenki kiveszi a részét a teherviselésből, a válságkezelésből és vállalja azok terheit.

Ez a bizalom, amit kaptunk arról is szól, hogy nekünk kötelességünk megvédeni a magyar emberek és a hazai vállalkozások érdekét – mutatott rá. Ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a hazai kkv-k érdekérvényesítő képessége sokkal kisebb, mint a nagyobb vállalkozásoknak, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rájuk a jövőben is. A fideszes EP-képviselő emlékeztetett, hogy a magyar föld védelme továbbra is fontos számukra.

„Mi egy olyan Európai Unióban hiszünk, amely nem diktátumokról, hanem lehetőségekről szól” – szögezte le, megjegyezve, hogy a szabad nemzetek Európáját szeretnék építeni.

fidesz.hu