Fotó: Demokrata.hu/T. Szántó György
Hirdetés

„Nem értem mi történik: most hívott fel személyesen Márki-Zay Péter a privát számáról! Közölte: a baloldali Telex.hu róla készült fact-check cikke, amelyben helyreigazították őt, az hazugság! Igen, szó szerint azt mondta, hogy a Telex hazudik!” – írta szombati Facebook-posztjában Deák Dániel.

Az elemző emlékeztetett: ebben a cikkben is arról írtak, hogy a gyakran összevissza beszélő Márki-Zay állításaival ellentétben a magyar kormány se katonákat, se fegyvereket nem küld Ukrajnába!

„Gyurcsány Ferenctől és az egész baloldaltól kérdezem: mi zajlik itt? Miért engem hivogat ezzel szombat délelőtt (15 nappal a választás előtt) Márki-Zay Péter?” – tette fel a jogosnak tűnő kérdést Deák Dániel.

Mint ismert, a baloldalról Gyurcsány jelöltje volt az első, aki úgy nyilatkozott: ha a NATO úgy dönt, akár katonai segítséget is adna Ukrajnának.

Korábban írtuk

Később az ATV-ben megerősítette: ha a NATO kéri, fegyvereket is küldene Ukrajnába.

A Magyarország területén történő fegyverszállítást tiltó kormányzati döntés a magyarok védelméről szól, hiszen előfordulhat, hogy a szállítmányt támadás éri, ez pedig az emberek épségét is veszélyeztetné. A jelek szerint Márki-Zay Pétert ez nem érdekli, vagy eszébe sem jutott…


Közben az Origo azt írja, a baloldal jelöltje egy csütörtöki lakossági fórumon ismét azt fejtegette, hogy hazánknak fegyvert kellene küldeni Ukrajnába, mert ezzel védenék az ottani magyarokat is.

„És amikor Orbán Viktor megtagadná a fegyvereket, amit egyébként ő is szállít nekik, de aki azt mondja, hogy nem kellene nekik szállítani, mert azokat majd a magyarok ellen használják. Hát mondom, elnézést kérek, tudom, hogy a gazdasághoz nem ért miniszterelnök úr, de ez még talán azt a logikai szintet nem haladja meg, hogy Orbán Viktor is meg kell értse” – mondta egyebek mellett Márki-Zay.