Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Burány Sándor (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a kormány által bejelentett gazdasági mentőcsomag intézkedései nem elegendők a koronavírus-járvány okozta válság szociális következményeinek mérséklésére. Komolyabb lépéseket kellene tenni a meglévő munkahelyek megőrzésére és a kieső jövedelmek pótlására – vélekedett.

Közölte: helytelen az a felfogás, hogy majd ha a válságnak vége lesz, új munkahelyeket teremtenek, mert ezt a jelenlegi időszakot is túl kell élni. A kormánynak hallgatnia kellene a szakmára, az érdekképviseletekre és az emberekre, akik azt mondják, hogy az intézkedéscsomag kevés – mondta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: ők tanultak a korábbi kormányoktól a szakmaiságról a válságkezeléssel összefüggésben. Annak a válságkezelésnek az lett a következménye, hogy a gazdaság összeomlott, rengetegen elveszítették a munkájukat, mire a kormány akkor hitelt vett fel és megszorításokat vezetett be – mondta. Hozzátette: „ismerjük ezt a válságkezelési receptet’”, és a magyar emberek egyöntetűen nemet mondtak erre a típusú válságkezelésre.