Jogerősen elutasította egy a rendőrséget perbe fogó, a közúti forgalmat az úttestre leülve megbénító tüntető keresetét a Fővárosi Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet. 

Hirdetés

A döntés szerint a szabad véleménynyilvánítás során nem okozhatnak másoknak indokolatlan sérelmet, például nem ülhetnek, fekhetnek le az úttestre, blokkolva ezzel a járműforgalmat.

Az ítélet lényege szerint a rendőrség jogszerűen járt el, amikor a felperest 2019. január 19-én a Lánchíd utcában és a Clark Ádám téren a Várkert Bazárnál tartott bejelentett demonstráció résztvevőjeként kétszer is ölben levitték az úttestről.

A napokban született ítéletből kiderül, a felperes a tüntetés lezárulta után a Széchenyi-lánchídon az úttesten átkelt a pesti oldal irányába egy nagyobb számú – körülbelül 150 fős – tüntetőcsoport tagjaként, közben pedig akadályozták a járműforgalmat. 

A rendőrség egy órán keresztül hangosbeszélőn figyelmeztette a vonulókat, hogy ezt ne tegyék, és a járdán gyalogoljanak. A felperes nem tett eleget a felszólításnak, tiltakozása jeléül leült az úttesten.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk