Mint mesélte, egy magánbeszélgetésen került szóba, mi lenne, ha egy párt felkérné, ezt egy „botcsinálta” újságíró megírta, az egyik bulvárlapnak pedig az SZDSZ-ből egy politikus azt mondta, jó ötlet.

Leszögezte: televíziózni akar, korai lenne még a váltás, sok ötlete van, melyeket még meg szeretne valósítani. Azt azért látja, hogy Magyarország nem jó úton halad. Ha tehet a változásért, segít, de a képviselőség most még nem aktuális.

Vágó IstvánA galéria megtekintéséhez kattintson ide

Vágó beszélt arról is, hogy véleménye szerint közérthetőbbé kellene tenni a liberalizmus eszméjét, mert méltatlan, hogy az mára szitokszóvá vált. Vagy pedig tudomásul kell venni, hogy a magyar társadalom ennyire antiliberális.

Arra a kérdésre, hogy megbánta-e a politikai coming outját, azt válaszolta: megbánta, de nem tudja megállni. Hozzátette: nagyos sok művész ismerőse azt mondja, nem fog coming outolni, mert így nagyobb hatással lehet a hallgatóságára.

Elmondta: főnökei megértők, az RTL Klubnak vélhetően megy annyira jól, megengedheti magának, hogy egyik alkalmazottja politikailag elfogult legyen.

Népszerűségvesztésre azért számít. Nem lesz többé Magyarország legkedveltebb médiaszemélyisége, igaz, nem is akar preparált tojást dobálóknak tetszeni, többet számít az általa nagyra becsült emberek elismerő tekintete – fogalmazott Vágó István.

(hirado.hu/168 Óra)