Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteken az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy fogalmazott: szemmel láthatóan tarthatatlan volt a baloldal mikroadományozós hazugsága.

Hirdetés

Rámutatott: Korányi Dávid, aki Karácsony Gergely tanácsadója és az Action for Democracy alapítvány magyarországi helytartója, beismerte, hogy úgynevezett intézményi támogatók is voltak azok között, akik finanszírozták a dollárbaloldal kampányát.

A KDNP frakciószóvivője szerint a dollárbaloldal elismerte mindazt, amit kezdetektől mondtak: nem magyar mikroadományok finanszírozták a dollárbaloldal kampányát, hanem titokzatos külföldi támogatók voltak azok, akik „a dollárt odagurították a baloldalnak”.

Nacsa Lőrinc kiemelte: természetesen Korányi továbbra is védi ezeket az árnyékban rejtőzködő támogatókat, hiszen a nevüket sem árulta el. Akkor már csak két kérdés maradt, amit a „dollárbaloldalnak” meg kell válaszolnia – mondta a kormánypárti politikus.

Kik azok a külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására, és mit kértek cserébe ezek a titokzatos intézmények? – tette fel a kérdést. Itt az ideje, hogy a „dollárbaloldal” vállalja a felelősséget, és megválaszolja ezeket a kérdéseket – jelentette ki Nacsa Lőrinc.

Korábban írtuk