– A felügyelőbizottság előtt mennyire voltak ismertek a botrányos kifizetések?

– Az ügyek nagy részét elhallgatták előlünk, másrészt pedig, bár számtalan esetben tettem kísérletet a tanácsadói és egyéb szerződések kivizsgálására, az fb. Székely Gábor elnök vezérletével leszavazott. Úgy gondolom, éppen ezért Székely Gábornak is nagy felelőssége van abban, hogy a közlekedési vállalat ide jutott.

– Készítettek összesítést, hogy hány forint folyt el?

– Nem számoltuk még ki, de azt hiszem, sajnos nem is ismerünk még minden ügyet. Olyan esetek is voltak, amikor sikerült megakadályozni egy-egy szerződést. Említhetném például, amikor hatvan használt buszt akartak vásárolni darabonként 48 millió forintért, holott ezen járművek értéke 22 millió volt valójában. Ha a hatvan busszal beszorzom a 26 milliós darabonkénti extraprofitot, tetemes összeg jön ki. Úgyhogy amennyiben összeszámoljuk a végkielégítéseket, szerződéseket, a megakadályozott ügyleteket, akkor legalább háromnégymilliárd forintnál járunk, talán ötmilliárdnál is… Hagyó Miklós és köre jóvoltából nem közlekedési vállalatként, hanem kifizetőhelyként működött a cég.

– Lesz ennek jogi következménye?

– Bizonyos ügyekben már megtörtént a feljelentés, a végkielégítések kapcsán rendőrségi nyomozás folyik. Itt nyilván azon múlik, mi lesz a folytatás, hogy a nyomozás mire jut. Ám bízom benne, hogy ha ennyi pénz folyt el illetéktelen zsebekbe, az nem maradhat következmény nélkül.

– Úgy tudjuk, ön lehet a felügyelőbizottság új elnöke. Vállalná?

– Ehhez az kellene, hogy megteremtsék a hatékony munka feltételeit. Például semmire se megyünk azzal, hogy elnök leszek, ha az fb. többsége rendre leszavazza a javaslataimat. Csak akkor mondanék igent, ha van lehetőség érdemi felügyeletre. Jelenleg szakemberek helyett fővárosi képviselők másodállásban ülnek a testületben.

Bándy Péter, Szencz Dóra