Nem ment tiltott területre az a kisfiú, aki az újpesti élményfürdőben halt meg – ismerte el a fürdő marketing igazgatója is. Felelős még nincs. A BRFK tájékoztatása szerint a tragédia körülményeinek vizsgálata még heteket vehet igénybe.

A vizsgálat még tart, továbbra sem tudni, ki a felelős azért, hogy csütörtökön meghalt egy gyermek az újpesti Aquaworld szörfmedencéjében. A 9 éves kisfiú alatt kinyílt a hullámgéphez vezető aknafedél, így esett be a gépházban. Az esetnek több szemtanúja is volt, a történteket ugyanis kamerák is rögzítették.

Egy bulvárlap információi szerint a gyerek nem állt rossz helyen: a szörfmedence melletti úgynevezett várakozón sétált, amikor rálépett a műanyag aknafedőre, amely váratlanul kinyílt alatta. Bár a felvételeket még vizsgálják, Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing igazgatója azt elismerte, a gyermek nem vétett a szabályok ellen. Megerősítette azt is: felnőttek is voltak a közelben, és ott volt az úszómester is, mindannyian segíteni próbáltak, de az események gyorsan történtek – fogalmazott.

A marketing igazgató elmondta, vasárnap érkezik meg az a skót cég, amelyik a szörfmedencét leszállította. A kérdésre, hogy nem tartanak-e újabb, hasonló tragédiától Kelecsényi Ágnes azt felelte: minden nap egy nagyon szigorú műszaki protokoll szerint nyitnak ki, minden reggel félórás üzemmódban próbálják ki az élményelemeket.

A BRFK-n egyelőre csak a vizsgálat tényét erősítette meg a sajtóügyeletes. Papp Judit közölte, hétvégén is tartanak a kihallgatások. Elsősorban az élménykomplexum dolgozóit hívják be a rendőrségre. Megvizsgálják a szörfmedence műszaki állapotát és a fürdő biztonsági kameráinak felvételeit is. A BRFK tájékoztatása szerint a vizsgálat még heteket vehet igénybe.

(MR)