Fotó: Varga Judit, Facebook
Pávkovics Gábor, Mohács új polgármestere (b)
Hirdetés

Nagy Dániel szerint újra bebizonyosodott, hogy nem „csodafegyver” az ellenzéki közös lista, így 2022-ben, az országgyűlési választásokon sem lesz az.

A magas részvételről is kiderült, hogy az nem az ellenzéknek kedvez – mondta. Így a bizonytalan szavazók „becsatornázása” is téves elképzelés, hiszen ezen választópolgárok nagy része inkább a „pénztárcája” alapján voksol, nem ideológiai megfontolások szerint. Ugyanakkor az ellenzék Budapesten kívül képtelen aktivizálni, nem nagyon maradt olyan politikusa, aki meg tudná szólítani az embereket; ez azt jelenti, hogy nincs hálózatuk, sem személyes kapcsolatuk a vidéki választókkal – jelentette ki Nagy Dániel.

Pávkovics Gábort (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré a mohácsiak a Duna-parti városban vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson. A választas.hu oldal szerint a tisztségre pályázó három jelölt közül Pávkovics Gábor 4708 szavazatot kapott, míg a múlt ősszel az MSZP jelöltjeként megválasztott eddigi polgármester, Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) aspiránsaként 3369-et. Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265-en szavaztak.

Korábban írtuk