Alvino-Mario Fantini, a The European Conservative főszerkesztője is meghívást kapott Orbán Viktortól, ő is egyike volt azoknak az újságíróknak és publicistáknak, akiket a kormányfő meghívott a Karmelita Kolostorba. Fantini a Newsweekre írt cikkében hangot adott annak, hogy mennyire lenyűgözte a komplex világpolitikai folyamatokat átlátó és azokat mindvégig szem előtt tartó magyar miniszterelnök elemzői és előadói képessége.

Hirdetés

Nem csoda, hogy Brüsszel és Washington célkeresztjében áll Orbán Viktor és konzervatív kormánya: nem tudnak elviselni egy ilyen nyers politikai tehetséget

– szögezte le az újságíró, aki szerint van mit tanulni Európa leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnökétől és nem szabad Orbán Viktorral kapcsolatban hinni a mainstream média híreszteléseinek.

Fantini egy 15 fős csoporttal együtt beszélgetett a kormányfővel, állítása szerint az eseményen „az energetikus kormányfő könnyedén, humorosan beszélt, és bizonyította, milyen könnyedén képes fontos eseményeket a legkülönbözőbb perspektívákból elemezni”. 

Kijelentette, a nyugati vezetők többnyire önteltek és képtelenek hasonlóan összetett módon szemlélni a világot. A miniszterelnök Ukrajnáról szóló megnyilatkozásai állításai szerintőszinték voltak, és kifinomult, a történelemben tájékozott látásmódról tett bizonyságot.

Korábban írtuk

Állítása szerint a miniszterelnök a beszélgetésen kijelentette, számára kiemelten fontos a szövetségek alakítása, különösen most, amikor Magyarország az EU feketelistájára került.

Orbán szerint minden, ami rossz volt az elmúlt harminc évben, most Brüsszelben testesül meg

– írta.

A The European Conservative főszerkesztője kifejtette, Orbán Viktor szereti a komplex helyzeteket, melyeket a hatalom prudens felhasználásán keresztül közelít meg.

Ez olyasmi, ami sok politikusból hiányzik

– jelentette ki.

A további részletekről IDE kattintva a Mandiner honlapján olvashat.