Fotó: MTI/Balaton József, archív, illusztráció

Nem szűnik meg a cafeteria és az összege sem változik, azt a SZÉP-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók – közölte a Fidesz-frakció szerdán az MTI-vel.

Fotó: MTI/Balaton József, archív, illusztráció

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja ezzel arra reagált, hogy Arató Gergely DK-s frakcióvezető-helyettes bejelentette, aláírásgyűjtést indítanak a cafeteria megadóztatására hozott új szabályok megszüntetéséért. 

A Fidesz-frakció úgy fogalmazott, azok a Gyurcsányék beszélnek, akik elvettek egyhavi fizetést és egyhavi nyugdíjat az emberektől, valamint megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták és agyonadóztatták a munkavállalókat.

A Fidesz célja, hogy a magyar munkavállalók a munkájukért tisztességes bért kapjanak, és inkább a bérük emelkedjen, ne pedig utalványokban kapják fizetésük egy részét – hangsúlyozták.

Közölték: egyes érdekcsoportok olyan biztosítási és magánegészségügyi szolgáltatásokat próbálnak a cafeteria körében tartani, amelyeknek nincs ott a helyük; ennek a lobbinak nem engednek.

Hozzátették, a béremelések további ösztönzéseként tovább csökkentik a munkát terhelő adókat és folytatják a közszféra béremelési programjait is.