A cikk emlékeztet: a Márki-Zay Péter által ostobaságnak nevezett, azonban az Orbán-kormány által kiharcolt rezsicsökkentésnek köszönhető, hogy miközben Európa-szerte többszörösére emelkedett a lakossági gáz- és áramszolgáltatás ára, addig Magyarországon a szolgáltatási díjakra kiszabott plafonnak köszönhetően a magyar háztartásokat nem érinti a jelenség.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti interjújában kifejtette, rezsiválság van Európában, az áram és a gáz ára is két-háromszorosára emelkedett.

A magyar háztartások annak köszönhetik, hogy kimaradtak az árrobbanásból, hogy a 2010-es évek elején a Fidesz–KDNP-kormány nagy vitákat folytatott a multikkal. Ennek köszönhetően rögzítették az árakat a háztartások számára, amellyel a családokat és a nyugdíjasokat védi a kormány. A lakossági díjak szabályozása addig van biztonságban, amíg a Fidesz–KDNP van kormányon, mivel a baloldali kormányok mindig a multinacionális vállalatok érdekeit szolgálják.

Bár a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint hibás a magyar kormány energiapolitikája, a Magyarországnál jóval tehetősebb Németországban már a katasztrófavédelem készíti fel a lakosságot a hosszabb ideig tartó energiakimaradásokra.

Míg Márki-Zay Péter az Orbán-kormány energiapolitikáját bírálja, addig Magyarország biztosította az ország energiafüggetlenségét: újabb 10+5 éves gázellátási szerződést kötött az orosz Gazprommal, amely a korábbi szerződésnél is kedvezőbb feltételeket biztosít.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének videója lentebb tekinthető meg.

A Magyar Nemzet cikke ITT érhető el.

Korábban írtuk