Németh azt állítja: mire felért az utcára már megölték a román kézilabdást. A férfit a hatóságok társtettesként elkövetett emberöléssel és életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják. Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án hajnalban szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesics és Zsarko Sesum életveszélyesen megsérültek.

Tiszta vizet önt a pohárba a rendőrség a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban

A Cozma-gyilkossággal kapcsolatban a sajtóban megjelent hírek pontosítása érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden este közleményt adott ki.

A rendőrség cáfolja, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére a gyilkosságot megelőzően a veszprémi Patrióta Lokálból bejelentés érkezett volna, vagy hogy ott szolgálatban lévő rendőr járt volna. A rendőrség arról is beszámol ugyanakkor, hogy a szórakozóhelyen, illetve az utcában szombaton éjjel négy, szolgálaton kívüli rendőr járt, akiket az ügyben már tanúként kihallgattak.

Egy rendőr tartózkodott a szórakozóhelyen

Az egyik szolgálaton kívüli rendőr a bűncselekmény idején is a szórakozóhelyen volt. A rendőr a kiérkező kollégáinak felfedte kilétét, és vallomást is tett, de a gyilkossággal kapcsolatban nem volt használható információja. A bárban egy másik rendőr is szórakozott, de ő fél órával az események előtt hazament. A rendőrség cáfolja, hogy őt bárki elküldte volna a szórakozóhelyről. A másik két szolgálaton kívüli rendőr egy másik társasággal, az utcai események időpontjában érkezett csak a helyszínre. Mindketten ott is maradtak a szolgálatban lévő kollégáik megérkezéséig.

Nem a cigányokkal érkezett

A rendőrség a közleményben cáfolja azt is, hogy a szórakozóhelyen tartózkodó rendőr a roma társasággal érkezett, annak tagja volt, illetve a bűncselekmények elkövetésének éjszakáján, valamint azt megelőző időben biztonsági őrként dolgozott volna. A szórakozóhelyen tartózkodó bíró kihallgatása már korábban megtörtént, mint ahogy az arról szóló hírek megjelentek volna.

Az igazságügyi szakértői boncolást, a sajtóhírekkel ellentétben nem a rendőrség szakértői – mivel ilyenek nincsenek – hanem független igazságügyi orvos szakértők végzik. Az eljárásról készült jegyzőkönyvbe – a nyomozóhatóság tagjain kívül – a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott személyek, például a védők tekinthetnek be, arról az ott meghatározottak szerint kaphatnak másolatot.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből az is kiderül, hogy a bűncselekmény időpontjában Veszprémben nem négy, hanem tizenegy rendőr dolgozott közterületen, majd a gyilkosság bejelentése után a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állományát is soron kívül berendelték.

(hírTV, FH)