Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte az emberi erőforrások miniszterének azon kijelentését, hogy az új Nat ellen elenyésző és politikai-ideológiai hátterű a tiltakozás.

Azt is felvetette: az alaptanterv körül ideológiai „gumicsontvita” zajlik a magyar irodalom egyes szereplőiről, holott „Wass Albert és Harry Potter szembeállítása nem oldja meg azt a problémát, hogy a 15 éves korosztály egynegyede funkcionális analfabéta”.

Brenner Koloman szerint a vitának arról kellene szólnia, hogyan kaphatja meg mindenki a 21. században boldoguláshoz szükséges készségeket és tudásokat, beépítve a digitalizáció eredményeit az oktatásba, a mainál sokkal erőteljesebb nyelvi képzést kínálva, a hétköznapi ismeretek tanmenetbe építésével.

A jobbikos politikus azt szorgalmazta: a jelenlegi 80-ról csökkentsék 70 százalékra a tananyagban a központilag meghatározott elemek arányát, a szabadon választott részekben pedig hangsúlyosan jelenjenek meg az adott térség, város hagyományai.

Azt is javasolta, hogy – a Nemzeti Pedagógus Kar javaslatával egybehangzóan – emeljék negyven százalékkal a pedagógusok fizetését, így pótolva a korábbi bérfejlesztések elmaradását.

Amikor a pártból távozását kedden a közösségi oldalán bejelentő Szávay István távozásáról kérdezték, Brenner Koloman azt közölte: a Jobbik elfogadja egykori országgyűlési képviselője döntését. Hozzátette, „nemzeti néppártunk folyamatosan erősödik”.    

A megújult vezetéssel a Jobbik egyre közelebb van ahhoz a célhoz, hogy a 2022-es kormányváltás meghatározó ereje legyen – értékelt Brenner Koloman.