A milliárdos állami szállodafejlesztésekből jusson a magyar családoknak is!

A milliárdos állami szállodafejlesztésekből jusson a magyar családoknak is! Az MSZP nevében Dr. Tóth Bertalan és Molnár Zsolt országgyűlési képviselők a magyar családok számára kedvezményes üdülési lehetőségre vonatkozó javaslatot nyújt be, amely a közös adóforintjainkból részesülő szállodák számára ezt kötelezetségként írja elő. Az államtól, a magyar emberektől kapott támogatás 50%-áig kötelesek kedvezményesen fogadni a magyar családokat ezek a támogatott szállodák és a családoknak az üdülés árának csupán 10%-át kell felmutatni. Jogos elvárás ez, hiszen a nemzeti kincseink, folyóink, hegyeink, gyógyvízeink ezek mind közösek, mindannyiunké, ahogyan a kiosztott sok milliárd forintos állami támogatás is a magyar emberek közös vagyona.

Gepostet von MSZP am Montag, 15. Juni 2020
Hirdetés

Molnár Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón elmondta, a kormány az elmúlt nehéz hónapok után sok tíz-százmillliárd forintot különített el a turizmusra, külföldi vendégek Magyarországra csábítására.

Hozzátette: az eddig szétosztott 84 milliárd forintot csak a kormányközeli vállalkozók nyerték el.

Megjegyezte, a következő egy-két évben újabb 90 milliárd, a következő tíz évben pedig 600 milliárd forint közpénzt osztanak szét a turizmus területén vissza nem térítendő támogatásként.

Korábban írtuk

Molnár Zsolt közölte, Tóth Bertalan MSZP-elnökkel az Országgyűlésnek törvényjavaslatot nyújtottak be, amelyben kötelezővé tennék, hogy a szálláshelyek a kapott vissza nem térítendő támogatás 50 százalékáig ajánljanak fel vendégéjszakákat a családoknak.

Nagyon fontos, hogy ne csak külföldi, hanem belföldi turizmus is legyen, hogy ne csak a kiváltságosak jussanak el a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz vagy a Mátrába, hogy az adófizetők pénzével gondosan gazdálkodjanak – indokolta kezdeményezésüket.

Az ellenzéki képviselő közölte, javaslatuk létrehozná a nemzeti üdültetési alapot, amely a családpolitikáért felelős miniszter irányításával nyilvános pályázatot írna ki a vendégéjszakákra.

Elmondta, tízszázalékos önrésszel lehetne pályázni, és az első két évben előnyt élveznének azok, akik részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Előnyt élveznek még a többi között a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élő gyermeket nevelők, az egykeresős családban élők – sorolta.