Ez az állítás a hazai sajtóban több alkalommal megjelent, továbbá az országgyűlésben is elhangzott. A Levegő Munkacsoport és a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) erről tájékoztatta osztrák partnerszervezeteit, amelyek megdöbbenésüknek adtak hangot.

A miniszter állításából ugyanis csupán annyi igaz, hogy a vasúttal foglalkozó sok osztrák tanulmány között megjelent egy, amely 57 vasútvonal felülvizsgálatát javasolja. Azonban ezt a javaslatot az ottani kormányzati szervek nem fogadták el (bár az osztrák vasút jövőjéről is folyik a vita).

Az osztrák szervezet hangsúlyozza, hogy a vasúthálózat leépítésével veszélybe kerülhet az éghajlatvédelmi célok elérése is, ami miatt Magyarországot szankciókkal sújthatják.

Elítélte a magyar vonalbezárásokat a 120 000 fizető tagot számláló Svájci Közlekedési Klub, amely a több mint félmillió olvasóval rendelkező Tages-Anzeiger című napilapban tette közzé álláspontját. A témának most újabb aktualitást ad, hogy úgy tűnik, a közlekedési miniszter ismét félrevezette a közvéleményt: állításával ellentétben az érintett vonalakon nem „szüneteltetik” a személyszállítást, hanem a végleges felszámolására törekednek. Erre utal az, hogy a MÁV utasítást adott a vasúti berendezések jelentős részének az eltávolítására ezeken a vonalakon. Amennyiben ez megvalósul, rendkívül költségessé válik a forgalom visszaállítása.