Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. április 5. Russell Nobile, a Judicial Watch nevû amerikai konzervatív szervezet képviselõje sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Scruton Közösségi Térben 2022. április 5-én. Az ügyvéd szerint a vasárnapi magyar országgyûlési választás és népszavazás gördülékenyen, hatékonyan zajlott, Russell Nobile azt mondta, hogy általánosságban semmiféle problémát nem találtak.
Hirdetés

Angol nyelvű sajtótájékoztatóján az ügyvéd azt mondta, hogy általánosságban semmiféle problémát nem találtak. Russell Nobile úgy vélekedett, hogy Magyarországon a voksolást jobban szervezték meg, mint ahogyan az Egyesült Államok bizonyos részein szokták.

Kiemelte, hogy a különböző pártok képviselői együttműködtek a szavazóhelyiségekben. Tapasztalataik szerint – mondta Russell Nobile – a választóknak keveset kellett várakozniuk.

Hangsúlyozta, hogy a pártok politikájával, helyzetével, médiajelenlétével nem foglalkoztak. Ugyanazt a módszertant alkalmazták, amelyet az Egyesült Államokban is szoktak – közölte Russell Nobile. Hozzátette: őket alapvetően az érdekli, hogy ha valaki szeretne szavazni, és ennek érdekében megjelenik, akkor le tudja-e adni a voksát, valamint milyen körülmények között történik ez.

Közölte: a választás eredménye egyáltalán nem foglalkoztatja őket. Úgy fogalmazott: a feladatuk az, hogy megvizsgálják, tiszta-e a konyha, azt azonban nem nézik, hogy az emberek mit rendelnek. Russell Nobile azt mondta, hogy a Judicial Watch alapvetően az átláthatóság és a jogállamiság védelmére összpontosít az Egyesült Államokban.

Korábban írtuk