A kormányzati negyedről szóló helyi népszavazás kiírását kezdeményezi Wertán Zsolt Zoltán VI. kerületi KDNP-s önkormányzati képviselő – értesült a Magyar Nemzet. Szerinte a presztízsberuházást a szükséges közlekedési beruházások nélkül kívánják megvalósítani.

A politikus szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság nem azért írt elő számos közúti és közösségi közlekedést érintő beruházást a kormányzati negyed megvalósításához, mert kötözködni akart, hanem azért, hogy az egyébként is zsúfolt Nyugati teret és környékét alkalmassá tegye a hatalmas többletforgalmat generáló épületegyüttes befogadására.

Ráadásul a jelenlegi koncepció megvalósulása esetén ki kell vágni egy fasort, vagyis ez tekinthető a magát környezetvédőnek, zöldnek nevező koncepció első áldozatának. Wertán úgy vélte, romlik a környéken a közúti közlekedés áteresztőképessége, ingyenes parkolóhelyek százai szűnnek meg, s a munkakezdéskor, illetve munkavégzés idején megbénul a forgalom. Attól is tart, ha elkészül a negyed, szinte semmi kapcsolódó közlekedési fejlesztés nem történik.

(Magyar Nemzet)