Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi polgármestere Facebook-bejegyzésében a kormányt tette felelőssé az Örs vezér terén tapasztalható állapotok miatt, de egyúttal a sajtónak is odaszúrt a Gyurcsány-párti politikus, amiért beszámoltak arról, hogy a téren egy hírhedt banda terrorizálja a járókelőket. Kifejtette, hogy szerinte lehet rendet követelni, de ez mindaddig nem következik be, amíg arról nem beszélnek, hogy miként kerülnek ezek az emberek a közterületekre és miért viselkednek így.

Hirdetés

Na látom, megvan az új téma, amin lehet rugózni. A nagyon “független” Index több cikkben is kitér arra, hogy Budapest…

Posted by Niedermüller Péter on Sunday, August 15, 2021

„Lehet tőlük utálkozni, de ők ugyanolyan polgárai ennek az országnak, mint bárki más” – állt a banda tagjai mellé Niedermüller, majd ezt követően a kormányra hárította a felelősséget:

„Nem érdemes mellébeszélni, az, amit ma egyes budapesti köztereken látunk, jelentős mértékben annak a politikának a következménye, amit az Orbán-kormány folytatott az elmúlt tíz évben, és ezen a tényen semmiféle politikai hangulatkeltés nem változtat” – mondta el a DK politikusa.

Niedermüller mellett Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a fővárosi közbiztonság helyzetét azzal lehet magyarázni, hogy a kormány „tizenegy év alatt nem volt képes egy kiszámítható életpályamodellt garantálni a rendőrök számára, így az Orbán-kormány már az ország biztonságát veszélyezteti”.

Korábban írtuk

„A Gyurcsány-kormány idején elvettek a rendőröktől egyhavi bért, és semmi megbecsülést nem kaptak” – emlékeztetett Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, reagálva a baloldali politikusok vádjaira.

„Ezzel szemben a kormány jövő év elején hathavi fizetésnek megfelelő fegyverbért fog biztosítani a rendőrök számára” – mondta, majd rámutatott hogy Szabó Tímea párttársa, Karácsony Gergely nem Budapesttel foglalkozik.

„Tarlós István idején nem így nézett ki az Örs vezér tere. Tarlós István nem másra mutogatott, hanem rendet tartott. Karácsony Gergely nem végzi a dolgát. Éppen miniszterelnök-jelöltként kampányol”

– tette hozzá.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a Magyar Nemzet oldalán.