Fotó: MTI/Soós Lajos (archív)

A Demokratikus Koalíció újra kifejezte aggodalmát az uniós források elvesztésének lehetősége miatt. Ezúttal a párt alelnöke, Niedermüller Péter orbánozott egyet a rettegés közepette.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A Gyurcsány-párt alelnöke amiatt aggódik, hogy „Orbán Viktor értelmetlen harca az Európai Unió ellen egyre több kárt okoz Magyarországnak”. Niedermüller Péter szerint több mint 500 milliárd forintnyi uniós támogatást veszíthet el Magyarország a „lúzer kormány korrupt ügyletei miatt”.

Az Európai Unió számos alkalommal figyelmeztette Orbán Viktort, hogy nem tűri az EU-s forrásokkal kapcsolatos korrupciót, de a miniszterelnök nem hallgat a szép szóra. Ennek köszönhetően Magyarország annyi támogatást veszít el, amelyből meg lehetne újítani az oktatási rendszert vagy éppen újjáépíteni az egészségügyet – írja a közleményben az uniós pénzcsapok elzárása miatt féló párt alelnöke.

„Orbán Viktor évek óta a haza védelméről szónokol, de a Demokratikus Koalíció szerint az igazi hazaszeretet a határokon belül kezdődik. Amíg a Miniszterelnök aktívan közreműködik abban, hogy saját és barátai vagyonának gyarapítása miatt összeomlik az ország, addig nincs joga hazaszeretetről beszélni.

A DK azt követeli a miniszterelnöktől, hogy hagyjon fel az ország kisemmizésével és a folytonos hazudozás helyett vállaljon felelősséget a tetteiért.”