Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

A tiltakozók, akik teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a városháza előtti területen, az ellenzéki politikus azon kijelentése ellen tiltakoztak, amelyben „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a demonstráción úgy fogalmazott: Niedermüller Péter mondatai azt bizonyítják, hogy

„a keresztény szabadság elvesztése csupán egy kormányváltásnyira van tőlünk”

Most már pontosan tudjuk, hogy Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni – figyelmeztetett a politikus.

Úgy vélekedett: félelmetes, amit Niedermüller több millió honfitársunkról mondott. Ám még félelmetesebb az, hogy utóbb megerősítette gondolatait, és nem kért bocsánatot, vagyis amit mondott, azt úgy is gondolta – fűzte hozzá.

A továbbiakban Szent II. János Pál pápa szavait idézte, aki egy kommunista országból indulva azt üzente: „Ne féljetek!”. Ezért bárki is fenyegesse a magyar keresztényeket, mi mindig ki fogjuk mondani, hogy nem félünk – hangoztatta.

A keresztény emberek a szabad akaratot tartják a Jóisten egyik legnagyobb ajándékának, ezért a keresztény ember csak demokrata lehet. Ám aki a keresztények ellen uszít, az nem lehet demokrata – mondta Hollik István.

Bayer Zsolt újságíró, publicista beszédében kiemelte, ma a világban azokat a napokat éljük, amikor a „Niedermüller Pétereket” piedesztára emelik. Úgy folytatta: ma ugyanígy piedesztára emelik az erőszaktevőket, az őket mentegető bírákat, az iskolakerülőket és ott társaikat bántalmazókat, valamint a tanárverőket, és azokat, akik mindezért milliós kártérítést kapnak.

„A határokat eltüntetni akarókat és a nyitott társadalomról hallucinálókat az isteni és természeti törvényeket semmibe vevőket, a férfiasság és a nőiesség tagadóit és üldözőit, a hagyományos család gyűlölőit, minden deviancia, betegség, torzlelkűség imádóit, a hagyományok leköpdösőit, az erő, a kiválóság és minden hierarchia tagadóit, a nemzeti lét gyilkosait manapság szintén piedesztára emelik. És ezeknek a szemében mi vagyunk a rettenetes képződmények” – fogalmazott.

Bayer Zsolt azt mondta:

„a mi dolgunk az ellenállás, és annak kimondása, miszerint a bűn soha nem kérheti számon az erényt”.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke arról beszélt, nem tűrhetjük, hogy ilyen gyűlöletkeltő politikus polgármesteri székben üljön, mert ha ezt engedjük, a balliberálisok miatt a közbeszéd ismét lejtőre jut.

A továbbiakban úgy fogalmazott: tudjuk, hogy mit várhatunk Niedermüllertől és Gyurcsánytól, emlékszünk arra, hogy miként gyalázták meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját és hogyan sodródtak kormányzásuk alatt devizahiteles családok a szakadék szélére.

Ezután feltette a kérdést: mit várhatunk azoktól a jogvédőktől, akik a tisztességes magyar emberek helyett a börtöntöltelékeket és a migránsokat védik Soros György pénzéből.

„Hol van ilyenkor a TASZ és a Helsinki Bizottság” – kérdezte.

Illés Boglárka azt mondta: felszólítják az ellenzéket és Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne mosdassák tovább Niedermüller Pétert, és felszólítják a polgármestert, hogy vonuljon vissza a közélettől.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára beszédében a többi között arról szólt, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, mert 260 millió keresztény ember szenved ártatlanul üldöztetést a hite miatt. Szavai szerint keleten a templomokat felrobbantják, a keresztény embereket meggyilkolják, nyugaton a templomokat bezárják, Magyarországon viszont felújítják azokat.

„Nem engedhetjük, hogy embereket az identitásuk miatt üldözzenek” – hangoztatta.

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke felszólalásában a többi között arra is utalt, hogy Niedermüller Péter a kijelentésével megszegte polgármesterként az Alaptörvényre tett esküjét, amely védi a keresztény értékeket.

Bajkai István többször is „anarchista szövetségnek” nevezte a Demokratikus Koalíciót, amely „se nem demokrata, se nem koalíció” – mondta.

A tüntetésen a többi között magyar nemzeti színű, székely, lengyel és árpádsávos zászlókat lengettek, a tömeg a egyebek mellett a „Mondjon le!”, és a „Nem félünk!” rigmusokat skandálta. A demonstráció ideje alatt szünetelt a nagykörút érintett szakaszának forgalma. A körút túloldalán néhány ellentüntető demonstrált, akik megafonba kiabált jelszavakkal és felerősített zeneszámokkal próbálták megzavarni a tüntetést.

Bayer Zsolt beszéde a Niedermüller Péter elleni tüntetésen

Bayer Zsolt beszéde a Niedermüller Péter elleni tüntetésen.

Gepostet von Hír TV am Donnerstag, 30. Januar 2020