Végleg bezár a kalocsai kórház gyermekosztálya. Fél év alatt nem találtak orvost. Három főállású gyermekorvosra lett volna szükség ahhoz, hogy az osztály működési engedélyét meghosszabbítsák. Május 15-én az orvoshiány miatt már hat hónapra felfüggesztették a kórházi részleg működését. Azóta próbáltak orvost szerezni.

Deák Zoltán igazgató elmondta, igyekeztek mindent megtenni, kiemelt fizetést, lakást, letelepedési segélyt kínáltak, mégsem vállalta senki a munkát, pedig sok érdeklődő csodálkozva látta, hogy milyen jól felszerelt, szinte vadonatúj, tökéletes felszereltségű gyermekosztályon dolgozhatna. A működési engedélyt most vélhetően visszavonják,noha a kórház az erről szóló határozatot még nem kapta meg.

A gyermekosztály továbbra is teljes felszereltséggel várja az esetleges szakorvosok jelentkezését, és ha az üzemeltetés személyi feltételt ismét teljesíteni tudják, akkor újra lehet kérelmezni az engedélyt, folytathatnák a működést.

Húsz kórházi gyermekosztály ajtajára kerülhetne lakat, ha a minimumfeltételeket valóban komolyan vennék – állt egy országos napilapban még tavasszal. A csecsemő- és gyermekgyógyászati szakmai kollégium az után gyűjtött adatokat a hazai kórházak gyermekellátási helyzetéről, hogy a kalocsai kórház gyermekosztályának a működési engedélyét felfüggesztették, és az ország különböző pontjain is azt tapasztalták, a személyi feltételek messze nem elegendők a folyamatos betegellátás biztosításához.

(Krónika)