📢 Kellemes időtöltést kívánunk! 👀Üdvözlettel: Magyar Levente KKM-államtitkár és Kocsis Máté frakcióvezető

Posted by Kocsis Máté on Monday, December 14, 2020

Kocsis Máté (Fidesz) azonnali kérdésében úgy fogalmazott: „nincs megállás a lejtőn, a kispesti kokainbotrány, az áramlopás vagy a Karácsony-féle buszmutyi után itt van a cigicsempészet”. Kifejtette: Legény Zsoltot – az MSZP volt országgyűlési képviselőjét – csütörtökön kapcsolták le a magyar-ukrán határon, tele volt a csomagtartója cigarettával, amiről azt mondta, ő nem tudott róla, csak úgy ott volt, és azt is hazudta, hogy a beregszászi konzulátus munkatársa. „Simon Gábor és a bissau-guineai útlevelek óta tudjuk, hogy a baloldaliak sajátos viszonyt ápolnak a útlevelekkel” – tette hozzá. Azt kérdezte, hány Legény Zsoltnak van még diplomata-útlevele? Kívánják-e a diplomata-útlevelek kiadásának rendjét felülvizsgálni?

Hirdetés

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt felelte: „azt eddig is tudtuk, hogy a baloldal, ahol és amikor csak tud, lop, csal és hazudik”. Az MSZP országos etikai tanácsa volt elnökének ezt a három gyakorlatot egyetlen cselekménybe sikerült sűrítenie – fogalmazott, hozzátéve: az egyesült baloldal szellemi elődjei „nagyobb dolgokat” is elsikkasztottak, egy egész ország vagyonát és szabadságát, „ehhez képest pár ezer doboz ukrán cigi meredek leáldozást jelent”. „Önök még mindig lopnak, de már azt is csak kisstílűen” – mondta. Közölte egyúttal: felülvizsgálják a diplomata-útlevelek kiadásának rendjét, és szigorú nemzetbiztonsági ellenőrzéshez fogják kötni.

Kocsis Máté úgy reagált: „ami megnyugtató, hogy eddig azt tudtuk, hogy a baloldal viszi a dohányt, de most már látjuk, hozza is”.

Magyar Levente viszonválaszában hozzátette: az MSZP cigarettacsempészet helyett esetleg a kárpátaljai magyar kisebbség érdekében is eljárhatna.

Korábban írtuk