Hirdetés

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő ezúttal a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában elemezte az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit, számolt be róla a Mandiner.

A szakértő a műsorban a zaporizzsjai atomerőmű körül kialakult konfliktussal kapcsolatban kifejtette, hogy miután a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség nem azt a jelentést hozta ki, amit az ukrán elnök várt, Zelenszkij közölte, hogy számára három nemzetközi szervezet elfogadhatatlan. Az ENSZ, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség és a Vöröskereszt – fogalmazott a szakértő. Elmondta: az atomerőművet az oroszok ellenőrzik, ezért az, hogy a saját, általuk ellenőrzött erőműre csapást mérjenek, teljesen értelmetlen. Azt is kifejtette, hogy ebben az erőműben sokkal nehezebb atomkatasztrófát előidézni, mint annak idején lehetséges volt Csernobilban.

Nógrádi az ukrán elnök vagyonával, ingatlanjaival kapcsolatban is elmondta a véleményét. „Zelenszkijnek óriási bankszámlája van az USA-ban, ingatlanjai vannak a világ minden részén” – fogalmazott Nógrádi. Az ukrán elnök villájával kapcsolatban feltette a kérdést: „Honnan a csudából volt több mint 3 millió eurója egy színésznek?”

Hozzátette: „Zelenszkij ugyanúgy oligarcha, mint akik ellen elvileg föllép”. „Az, hogy ő oligarchaként meg tudja tartani magát, az azt jelenti, hogy a nyugati sajtó nem támadja” – fogalmazott.  

Korábban írtuk