Recep Tayyip Erdoğan tegnapi brüsszeli látogatása eredménytelenül zárult. Továbbra is arra kell számítanunk, hogy a balkáni útvonalon a migrációs nyomás nőni fog, a helyzet kiszámíthatatlan és instabil marad.Egy azonban biztos: nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ezért továbbra is teljes erővel védjük a déli határokat!

Gepostet von Hollik István am Dienstag, 10. März 2020
Hirdetés

Hollik István hangsúlyozta: a „hatalmas migránsáradat” miatt Brüsszel is belátta, hogy 2015-ben Magyarországnak volt igaza a határvédelem kérdésében. Ugyanakkor a koronavírus-járvány most tovább növeli a veszélyt – tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy Törökország másfél hete megnyitotta kapuit az Európába igyekvő illegális migránsok százezrei előtt. A jobboldali görög kormány éber volt, rögtön elrendelte a határok lezárását és védelmét, ám még így is több tízezer illegális migráns jutott el Európa határához. Brüsszel rögtön gyorssegélyt nyújtott a határvédelemre a görög kormánynak, ám a helyzet „kiszámíthatatlan és instabil marad” – ismertette.

„Egy biztos, nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ezért továbbra is teljes erővel védjük a déli határokat” – fogalmazott Hollik István.