Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Novák Katalin köztársasági elnök (k) a NATO koszovói missziójában (KFOR) szolgáló magyar katonáknál tett látogatásán a Novo Selo-i táborban 2022. szeptember 13-án. Az államfő mellett Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b)
Hirdetés

A Novo Selo-i tábor állománygyűlésén kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak.

Hozzátette: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága.

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának.

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni. Magyarország a béke oldalán áll – hangsúlyozta, hozzátéve: a Nyugat-Balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is.

Korábban írtuk

Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.

Novák Katalin feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak.