Fotó: shutterstock.com/Alexandros Michailidis
Hirdetés

Kedves Vera Jourová!

Ön az Európai Bizottság cseh származású alelnökeként a német Spiegelnek adott interjút. Ebben többek között kifejtette, hogy „a magyar médiában alig jelenik meg kritika a kormánnyal szemben, így a magyarok nagy többsége már nem tud szabad véleményt alkotni.” Feltételezve, hogy ön nem beszél magyarul és így csak közvetett információkkal rendelkezik, szeretnék önnek segíteni abban, hogy egy kicsit közelebbről megismerhesse azokat a kormánykritikus hangokat, amelyeket olyannyira hiányol. Őszintén remélem, hogy az alábbi idézetek megnyugvással és örömmel töltik el önt.

Üdvözlettel,
Bencsik András


„A párbeszédes Tordai Bence arról beszélt, hogy pártja a múlt pénteken elindította az alapjövedelem bevezetéséről szóló európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtő kampányát. Ez egy ünnep az európai humanisták számára, de gyászos nap Orbán Viktor és barátai számára, akik az emberek megalázásában, alávetésében hisznek.”
(24.hu)

„Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek.”
(Gyurcsány Ferenc)

Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció

„Jakab Péter Jobbik elnök kérdezte elsőként Orbán Viktor miniszterelnököt a Parlamentben, »Akar beszélni Sorosról?« címmel. Jakab szerint a miniszterelnöknek valóban Soros-fóbiája van, hiszen folyamatosan a Soros-tervről beszél. »Nem érzi úgy, hogy ez végtelenül ciki?« – kérdezi Orbánt. Szerinte a miniszterelnök balra tolódással vádolta meg a Jobbikot, holott ők csak néppártként megérkeztek középre. De mi történt a Fidesszel és Orbánnal? Mára keleti diktátorok barátja lett, ez szép kis életút. Találja meg a normalitás útját, most ugyanis nem lehet megállapítani, hogy a magyarokat nézi hülyének, vagy ön az.”
(hvg.hu)

„Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebookon sok sikert kívánt a történelemből érettségizőknek egy olyan fotóval, amin a földgömbön még a Nagy-Magyarország térkép van. A vizsgatételek között egyébként egyebek mellett – a kolozsvári születésű – Mátyás király külpolitikája is szerepelt. A Maszol.ro szerint erre a Facebook-bejegyzésre reagált úgy a román kormányfő, hogy »éhes disznó makkal álmodik«. ”
(24.hu)

„A magyar külügyminiszter látszólag lázas munkával tölti az idei nyarat, elég csak meglátogatni Facebook oldalát, hogy erről meggyőződjünk: irodai környezetben, öltönyben, mobiltelefonnal a kezében egyeztet a minszki helyzetről magasrangú külföldi politikusokkal, külügyminiszter kollégákkal az elmúlt napokban. Ehhez képest augusztus 16-án, vasárnap a Lady MRD-en, a Szíjj László tulajdonában lévő luxusjachton láttuk és fotóztuk a miniszter urat az Adrián, Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra, családja körében, nyaralás közben.”
(atlatszo.hu)

„Kádár öröksége az, hogy a rendszer minden bűnével, hibájával együtt, ám a nép felemelésével, taníttatásával lerakta egy polgári, európai Magyarország alapjait. Az emberek pedig tudtak hinni abban, hogy vezet tovább út, és el tudtak indulni rajta. A fideszes fiúk öröksége lesz, hogy alig lesz itt élő ember, aki őszintén tud majd hinni bármiben is.”
(Batka Zoltán, Népszava)

„Kormányzati médiaholdingba tagozása óta először alakították át az Origót, de az ország harmadik legnagyobb portálja az »Újat mutatunk« szlogennel hirdetett ráncfelvarrás után egy valamiben régit mutat: videómegosztója és bulvárhírei ugyanúgy tele vannak explicit tartalmakkal, mintha a „keresztény-nemzeti” tulajdonosváltás meg sem történt volna. A New Wave Media Group Kft. által üzemeltetett Videa 82 ezer pornóvideót tárol, az Origo-címlapon a direkt kormányzati üzeneteket egy-két görgetés választja el a 18+ anyagoktól.”
(valaszonline.hu)

„Úgy tűnik, tíz évnyi kínlódás, óvatos pórázrövidítgetés után az előtérhatalom elszánta magát: láncra veri az Indexet. Index.hu nevű weboldal lesz még ezután is, valószínű. (Bár nagyon nagy összegben talán mégsem érdemes fogadni, lásd a Népszabadság esetét.) Jó esetben kormánykritikus cikkek is lesznek rajta időnként, de az állampárt közvetlen politikai kontrollja már nyilvánvaló.”
(Uj Péter, 444.hu)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„10 éves a pálinkafőzés szabadsága, a miniszterelnök ezt pálinkanyakalással ünnepelte meg. Így mutat példát a fiataloknak egy felelőtlen vezető. Ikonikus fekete furgonjával Orbán Viktor vidékre utazott, hogy a 10. Jubileumi Pálinkafőzésen vegyen részt. A zenés-táncos mulatság szervezői nagy örömmel fogadták, hiszen a miniszterelnök szomjúsága országszerte ismert.
– Miniszterelnök úr, egy pálinkát?
– Hát persze, azért jöttem!
A hungarikumnak számító pálinka világhírű ital, gyógyító hatására sokan esküdnek. Orbán úgy vélheti, hogy a koronavírus ellen is véd, mivel maszk nélkül sok kézfogás és puszi is elcsattant. A résztvevők láthatólag szintén nem aggódtak a koronavírus miatt. 10-15 év múlva, Orbán bukása után sokuk lehet, hogy legszívesebben elfelejtené, hogy együtt fotózkodott ezzel a barommal.”

(ezalenyeg.hu)

„EU-pénzek: tízszer annyit lop el a Fidesz-rezsim, mint az uniós átlag!
Románia bőven elmarad Magyarországtól, ott csak a kifizetések 0,35 százaléka volt problémás az OLAF szerint, Bulgáriában pedig 0,33 százalékos ez az arány, vagyis Magyarországon 11-szer annyit lopnak el az EU-pénzből, mint Romániában és 12-szer annyit, mint Bulgáriában, 8-szor annyit, mint Szlovákiában. Arányaiban a Fidesz annyi esetben nyúlja le az EU-pénzeket, mint a következő 15 tagország összesen!”

(ezalenyeg.hu)

„A Fidesznek nem az a legnagyobb bűne, hogy sokat elloptak tőlünk és a lopott pénzt offshore-ba vitték, eljachtozták meg rengeteg adóforintot költöttek felesleges beruházásokra csak azért, hogy még többet lophassanak. Az elszámoltatáskor remélhetőleg a széthordott közvagyon jelentős részét vissza lehet majd szerezni. Amit azonban sokkal nehezebb lesz helyreállítani, miután végre eltakarítottuk ezt a bűnbandát, az az emberek lelkében végzett rombolás. Hogy ez mit jelent, arra igencsak képletes példa a nemrég kijött OECD-eredmény: 2008-ban még a magyar volt az egyik legnyitottabb társadalom, aztán jött a Fidesz és 2018-ra nálunk csökkent a legnagyobbat az elfogadás mértéke. Abszolút a legbezárkózóbb társadalom lettünk…”
(Zentai András, ezalenyeg.hu)

„Értjük jól, hogy a »magyar keresztény nemzeti« kormány nem színházon szocializálódott. Azt is értjük, hogy kell nekik Budapest, az egyetlen metropolis nélkül az ország egy nagy szegény Felcsút. A baj az, hogy meg is kapják, és ezt nem értjük. Pontosan azt, hogy vajon mi az ördög füléért választottunk új városvezetőket?”
(Haskó László, magyarnarancs.hu)

Korábban írtuk