Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, botrányos videót tett közzé az amerikai nagykövetség, amely békepártisága miatt támadja Magyarországot. Több magyar közszereplőt – újságírót és politikust is – élesen bíráltak korábbi kijelentéseik miatt. Alábbiakban Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap – a nagykövetségi videóban kritizált – főszerkesztőjének válaszát, illetve Bayer Zsoltnak a Magyar Nemzet internetes oldalán megjelent írását közöljük.


Bencsik András levele:

Tisztelt Nagykövet Úr!

Engedje meg, hogy az ön hivatali főnökét, az Amerikai Egyesült Államok elnökét, Joe Bident idézzem egy februári sajtótájékoztatóról: „ha Oroszország megtámadja [Ukrajnát], akkor nem lesz Északi Áramlat 2. Véget vetünk neki”. Egy riporter kérdésére, hogy „de pontosan miként fogja ezt megtenni, mivel… a projekt Németország irányítása alatt áll?”, Biden azt felelte: „Ígérem, képesek leszünk erre”.

Emlékeztetem Radek Sikorski volt lengyel védelmi miniszter hálálkodó bejegyzésére is az Északi Áramlat 2 gázvezeték elleni terrorakciót követően: „Thank you, USA”.

Ezt megelőzően, még januárban az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős államtitkára, Victoria Nuland egy tájékoztatóján közölte: „Ami az Északi Áramlat 2-t illeti, továbbra is nagyon határozott és egyértelmű megbeszéléseket folytatunk német szövetségeseinkkel, és ma szeretnék egyértelmű lenni önökkel. Ha Oroszország lerohanja Ukrajnát, akkor az Északi Áramlat 2 projektje így vagy úgy, de nem fog működni”.

És íme, nem is működik. Véget vetettek neki.

Nuland asszonnyal, Sikorski úrral és az ön elnökével együtt sokan véljük úgy, hogy az ön országának megbízásából történt a német gazdaságnak és ezen keresztül az egész európai gazdaságnak súlyos károkat okozó terrorakció. Azt gondolom, és ennek hangot is adtam, hogy ez a brutális cselekmény, amelynek nem mellékesen az Egyesült Államok lett első számú haszonélvezője, felfogható volna hadioknak is, ha nem volnánk az ön szavaival élve „szövetségesek”, illetve ha az Európai Uniónak volna hadserege.

Tisztelt Nagykövet Úr!

Mi másként látjuk a „szövetség” lényegét. Szerintünk ez csak egyenrangú felek között működhet zavartalanul. Mi ugyanis egyszer már megismertük a „szövetségbe forrt szabad köztársaságok, a nagy Oroszország kovácsolta frigy” sötét mélységeit. Ezért engedje meg, hogy tudassam önnel igen sok magyar ember azon álláspontját, hogy ezt a fajta frigyet, szövetségbe forrva, sem az Európai Unióval, sem a nagy Amerikai Egyesült Államokkal nem óhajtjuk átélni


Olcsó játék hülyegyerekeknek

Bayer Zsolt válasza David Pressman nagykövetnek

Olyan ez, mint amikor nagyon szeretnéd szeretni a csajod, mert még emlékszel, milyen szép, vonzó, kedves, kívánatos nő volt egykoron, de már nem megy, mert csúnya lett, elhülyült, és olyan agresszív, mint a kiképző őrmesterek voltak annak idején.

Na ugye.

Őt se szeretted.

Mert hülye parancsokat osztogatott, csicskáztatott, megalázott, mindezt úgy, hogy ostobább, és bunkóbb volt mindenkinél.

Ezen a ponton el is érkezünk az Egyesült Államok nagykövetéhez, Pressman elvtárshoz.

Persze meglepetés nincs, hiszen Pressman elvtárs szólt előre, hogy ő egy bunkó kiképző őrmesternek jön, ez a megbízatása. Ő a új Moszkva nagybácsi vagy nagynéni, persze a szovjet időkből.

És most itt van, és megkezdte pravdai propaganda-hadjáratát Magyarországon. Andropov elvtárs leugrott a gyarmatokra, elmagyarázni a bennszülötteknek a tutit.

Az ügynök szolgálatba helyezte magát, elkérte a személyinket és a világnézetünket, és most rosszallóan csóválja a fejét.

Mi pedig dadogva, ám egyre növekvő önbizalommal felteszünk néhány kérdést:

Tessék mondani, rendőr bácsi, ki mondta, hogy háború esetén nem lesz többé Északi Áramlat (mert „megoldja”, hogy ne legyen):

a.: Biden

b.: Putyin

Melyik ország küldött több milliárdos támogatást a magyarországi ellenzéknek, hogy egy szövetséges ország kormányát megbuktassa:

a.: Egyesült Államok

b.: Oroszország

Kiktől érkeztek erre a célra azok a milliárdok:

a.: Az Egyesült Államok „demokrata” köreiből

b.: Putyin oligarcháitól

Az írás folytatása – további kérdésekkel – ITT olvasható

Korábban írtuk