Fokozódik a feszültség az ellenzéki pártok között, egyre több a kioktató hangnemben írt üzenet, ami újabb kétségtelen jele annak, hogy már a múlté a választásokra összefércelt látszategység – írja a Mandiner. Kvázi bemelegítésként a szocialista Ujhelyi István kapott hideget-meleget a többiektől az uniós tagságról való népszavazási kezdeményezés belengetéséért. A politikus gyorsan vissza is vonta az ötletet. A szocialista EP-képviselőnek mások mellett

Hirdetés

a momentumos Cseh Katalin esett neki, fölösleges politikai hazardírozasnak nevezve Ujhelyi akcióját.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc sem hagyta szó nélkül az ötletet, mondván, hogy a „tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének közepébe több mint bűn”.

De az LMP is belerúgott Ujhelyibe: közleményükben irrelevánsak, felelőtlenek és átgondolatlannak titulálva az ilyen kezdeményezéseket. A szocialista politikus, látva a reakciókat, elengedte az ügyet.

Úgy néz ki, hogy Gyurcsány Ferenc állandósuló „készülődése” is kezd már az idegeire menni egyeseknek. Legalábbis a momentumos Donáth Anna szerdán egy Facebook-posztban fakadt ki, figyelmeztetve mindenkit: „Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz.” 

Donáth szerint aki erre készül az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket, sőt

az a politikus, aki ezzel hiteget, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni.

A DK viszont a ferencvárosi polgármesterrel, Baranyai Krisztinával akasztott tengelyt a tervezett fővárosi Fudan-népszavazás kapcsán. A polgármester gyakorlatilag a DK-t tette felelőssé azért, hogy a Főváros is kihátrált a kezdeményezés mögül.

Baranyi a Népszavának úgy nyilatkozott: „Nagyon homályos válaszokat kapok az erre vonatkozó kérdéseimre. A legőszintébbnek az a verzió tűnik, miszerint a Fővárosi Közgyűlésen sem menne át a kezdeményezés, mivel a Demokratikus Koalíció nem támogatná.”

Gyurcsányék azzal vágtak vissza, hogy a polgármesternek az utóbbi időben mindenről a DK jut eszébe. Szerintük biztos nem épül meg a Fudan,

ez az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül.

A teljes cikk elolvasható a Mandiner oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk