Fotó: shutterstock.com, Facebook, szerk.
Hirdetés

Az Európai Parlament (EP) liberális csoportja – amelynek a Momentum is tagja – közzétette migrációs csomagját, amelynek több pontja „igen ismerős a Soros-tervből” – fogalmazott a politikus, megjegyezve, hogy az Újítsuk meg Európát nevű képviselőcsoport alelnöke Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.

Halász János a liberálisok javaslatairól kifejtette: Európát bevándorlókontinenssé, nyitott társadalommá akarják tenni, kötelező betelepítési kvótát akarnak, vagyis a migránsok kötelező szétosztását minden tagállamba, és nagyobb befolyást adnának a Soros-szervezeteknek a migráció kezelésében.

Azt is mondta, hogy állampolgárságot akarnak adni a bevándorlóknak, ezzel pedig nemcsak választójogot adnának a migránsok tömegeinek, hanem rövid idő alatt teljesen átalakítanák Európa kultúráját is. Emellett fel akarják gyorsítani a migránsok betelepítését, családegyesítését, és csökkentenék a nemzetállamok hatáskörét a migránsok kérelmeinek elbírálásánál – idézte a javaslatokat.

A szóvivő értékelése szerint „a migráció menedzselésére és a migránsok befogadására, nem pedig a migráció megállítására akarják felkészíteni a tagállamokat; a bevándorlást alapvetően jó dolognak, lehetőségnek tekintik”.

„Ezeket a javaslatokat újra és újra halljuk a bevándorláspártiaktól és a Soros-hálózattól, és most kész terv formájában a liberálisok újra neki is futnak ezek megvalósításának az új EP-ben” – mondta.

Halász János a javaslatcsomagot egyértelműen bevándorláspártinak és egész Európára és Magyarországra is veszélyesnek nevezte, hozzátéve, nincs kétségük afelől, hogy a magyar ellenzéki pártok – köztük a Momentum is – beállnak a bevándorláspárti javaslat mögé, „ismét szembemenve a magyar emberek akaratával”.