A Mi Hazánk Mozgalom felmérésére érkezett több mint harmincezer szöveges válasz kiértékelése még folyamatban van, de a kérdőív eddigi eredményeit, amely többek között a halálbüntetés visszaállítását és a választójogi cenzus alkalmazásával kapcsolatos társadalmi attitűdöket is méri, már megosztotta Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Fotó: Echo TV

Fotó: Echo TV

A politikus Velkovics Vilmos kérdésére elmondta, hogy mozgalma a választójog gyakorlását az általános iskolai bizonyítvány megszerzéséhez kötné. Dúró Dóra szerint erre azért lenne szükség, mivel az alacsonyabban képzett rétegek, főleg a funkcionális analfabéták könnyebben áldozatául esnek a politikusok választási ígéreteinek, akik ezáltal az iskolázatlan tömegeket a saját oldalukra állíthatják.

A halálbüntetés visszaállítása, az ingyenes helyi tömegközlekedés bevezetése és az abortuszkérdés megítélése volt a legmegosztóbb a Mi Hazánk Mozgalom felmérésének kérdéskörei között, azonban az emberek hangulatát leginkább a devizahitelek törlésére vonatkozó tervek korbácsolták fel.

A műsorban Dúró Dóra arról is beszélt, kiemelt fontossággal bír, hogy a kistelepülések népesességmegtartó erejét növelni lehessen, a Mi Hazánk Mozgalom ugyanis égető problémának tartja az elvándorlást a kistelepülésekről a nagyobb városok felé.

A teljes beszélgetés:

Echo TV