A tudósító tudott beszélni a kórházat elhagyó magyarokkal, de ők nem akartak nyilatkozni. Azt kérték a két mentőautó-vezetőtől, hogy lassan hajtson.

Kveck Péter kairói nagykövet hétfő kora este úgy nyilatkozott, hogy a hurghadai kórházban ápolt magyarok közül körülbelül tíz egy-két napon belül távozhat.

A nagykövet elmondta azt is, hogy már csak egy embert kezelnek a Nile kórházban intenzív osztályon. A Kairóban ápolt négy sérült állapota továbbra is súlyos, de összességében azt lehet mondani, hogy javult az állapotuk.

HM: két AN-26-os szállítógép hozza haza az elhunytakat

A honvédség két AN-26-os szállítógépe hozza haza az egyiptomi buszbalesetben meghalt magyarok holttesteit – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfő este az MTI-vel.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői utasítását követően Hende Csaba honvédelmi miniszter azonnal intézkedett; a gépek felkészültek arra, hogy elinduljanak Kairóba, és hazaszállítsák a hurghadai balesetben elhunyt magyar turisták holttesteit.

Erre az azonosítási és a hatósági eljárás lezárulását követően – a hét második felében – kerülhet sor – tették hozzá.

A vasárnapi balesetben 11 magyar meghalt, 29 pedig megsérült. A Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáiktól a repülőtérre, amikor az egyik busz felborult.

(MTI)