A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló új bölcsődei épület egy földszintes, a nevelési-gondozási egységeket és egy időszakos gyermekfelügyeleti, illetve játszóház funkciót betöltő helyiségcsoportot magába foglaló részből, valamint egy kétszintes gazdasági, igazgatási, szociális tömbből áll. Utóbbi épületrészben a konyha és a kiszolgálórészleg kap majd helyet – írták a közleményben.

Hirdetés

Kiemelték, hogy a nyolc csoportszoba egyenként tizenkét-tizennégy kisgyermek elhelyezésére alkalmas, és minden nevelési egység udvari oldalán – részben fedett – teraszt és növényekkel gazdagon beültetett játszókertet alakítanak ki.

Kitértek arra is, hogy az épület körül fedett kerékpártárolók, továbbá harminc személygépkocsi számára parkolóhelyek is létesülnek.

A 2022 végére elkészülő fejlesztésre azért van szükség, mert egyre nagyobb a városban az igény a bölcsődei férőhelyekre, és egy másik, régen épült mohácsi intézmény bővítése nem megoldható – közölték.

Korábban írtuk