Bár még tíz hónap van a parlamenti választásokig, egyre nyilvánvalóbb, hogy ezen a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) meghatározó szerep jut, a többi ellenzéki párt legnagyobb szomorúságára. A legfanatikusabb híveik szerint ugyan a  támogatottságuk akár a 110 százalékot is eléri, arra azonban kevés az esélyük, hogy megnyerik a választásokat, ha csak nem jegyzik be addig Magyarországon a természetes szövetségeseiket, a ganumédeszi galaktokolonialista és a szíriuszi sörpártot. Valójában egyelőre csak a Mediánnál érik el az ötszázalékos parlamenti küszöböt, igaz, Budapesten még ezt is meghaladják. A Publicusnál és a Závecz Researchnél 1 százalékon, az Idea Intézet legfrissebb felmérése szerint 2 százalékon állnak.

Hirdetés

A különböző, választásokkal foglalkozó közösségi médiafelületek hozzászólásait olvasva azonban arra lehet számítani, hogy a Kutyapárt támogatottsága tovább növekedhet, hiszen egyre több az olyan, egyébként ellenzéki szavazó, akinek nem veszi be a gyomra azokat az előválasztási különalkukat – különösen a DK-Jobbik megállapodások verik ki a legtöbbeknél a biztosítékot –, amelyeket a hat párt kötött és kötni fog.

Ők vagy nem mennek el szavazni, vagy felfedezik maguknak az MKKP-t. Így inkább az tűnik valószínűbbnek, hogy jobban fognak szerepelni, mint 2018-ban, amikor az országos listán 1,73 százalékot értek el, csaknem 100 ezren szavaztak rájuk, bár csupán harmincegynéhány egyéni jelöltjük volt. Ráadásul a 2019-es önkormányzati választáson – elsősorban Budapesten és a nagyobb városokban – is viszonylag jól szerepeltek, szereztek néhány mandátumot, pozíciót, ami növelheti az egyébként sem kicsi önbizalmukat. A Kutyák támogatottsága inkább a fiatalok, a városiak, illetve a magasabb iskolai végzettségűek körében a magasabb, bár ez utóbbi szempont nem lényeges annyira, mint az első kettő.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Korábban írtuk