Hirdetés

Mérő László elmondta – bár csak Sárazsadányban volt jelen –, nemhogy csalás nem volt, de csalási szándéknak sem látta nyomát az április 3-ai választásokon. Ugyanakkor rögzítette, nem szerette meg a Fideszt, annak ellenére sem, hogy nagyon jól tudtak kooperálni a fideszes szavazatszámlálókkal. Mérő László kifejtette, szervezett, szisztematikus csalás nem lehetett a választáson, de véleménye szerint korrekt sem volt – írja a hirado.hu.

Az első négy percet sem sikerült együtt csinálnia a baloldalnak

A baloldal választási kudarcának felelőseivel kapcsolatosan kifejtette, hogy az ellenzéknek nem együtt kellene nyerni, mert nem egyfélék, de a választási rendszer miatt együttműködési kényszer van. Véleménye szerint nagyon sok szavazó volt úgy, hogy szimpátiahiány ellenére is inkább a Fideszt választotta, mint az ellenzéket, melynek vezetői a választás után egyből széthúztak.

A baloldali összefogásról Mérő László elmondta, ha egyszer szövetkeznek ezek a pártok, akkor úgy kell tervezniük, hogy együtt csinálják végig a következő négy évet, ám nekik az első 4 percet sem sikerült.

A matematikus korábban úgy fogalmazott, hogy nem a vidékiek agya lett átmosva, hanem az övé. Mérő László ezt a kijelentését azzal magyarázta, hogy egy olyan hangulat alakult ki az országban, mely szerint vidéken „sötétség” és „butaság” uralkodik, de ez nem így van.

Az sem igaz, hogy vidéken csak az M1 van

Elmondta, hogy sokan kérdezik tőle, miért éppen most jött erre rá. „Az az igazság, hogy miért ébredtem volna korábban?” – tette fel a kérdést a matematikus, majd hozzátette, hogy ő, mint budapesti lakos ugyanúgy a Budapesten elérhető forrásokból tájékozódik, mint a vidékiek az ott elérhetőkből.

Mérő László szerint az sem igaz, hogy vidéken csak az M1 van, meg csak a KESMA-lapok, mert Sárazsadányban volt majdnem 30 százaléknyi ellenzéki szavazó.

A hirado.hu cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk