Nagy családot, sok gyermeket eltartani mindig embert próbáló feladat volt. A mostani gazdasági helyzetben ez bizonyára még nehezebb. Az Egyesület tagjai elhatározták, hogy a maguk módján segítenek. Vidéken a legtöbb háznál több zöldség-gyümölcs terem, mint amennyit feldolgoznak. A maradékot többnyire szomszédoknak adják, elcserélik, megetetik az állatokkal, de az sem ritka, hogy végül hagyják elrohadni. Az Egyesület tagjai ezeket a feleslegesnek mutatkozó terményeket is feldolgozzák, és ebben az évben már harmadik alkalommal a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) ajándékozzák.

Tavaly a szeretetcsomagban 348 üveg szörp, lekvár, savanyúság, paradicsomlé, lecsó, tök, egyéb elrakott zöldségféle; 74 csomag szárított tea, fűszer; 3,5 kg dió, 6 kg alma, 4 kg hagyma, 6 kg bab, 9 kg zöldség és 30 db tojás volt.

Idén az időjárás sokkal kedvezőbb, több a termény, így ennek és a csatlakozó civil szervezeteknek köszönhetően várhatóan a korábbiakhoz képest több nehéz helyzetben lévő család kaphat segítséget.

Ön is segíthet! A program résztvevői azt remélik, hogy hozzájuk hasonlóan mások is segítenek rászoruló embereknek. Ajándékozzon tápláló szeretetet közvetlenül vagy civil szervezeten keresztül Ön is!